BAŞKAN ÖZATA SON NOKTAYI KOYDU

Yenişarbademlideki Fırın Krizine Yenişarbademli Belediye Başkanı Mehmet Akif Özata son noktayı koydu 

10 Ağustos 2019 Cumartesi 21:02

Yenişarbademlideki Frın Krizine Yenişarbademli Belediye Başkanı Mehmet Akif Özata son noktayı koydu.

 Yenişarbademli’de vatandaşlarımızın hakkını artık birilerine peşkeş çekme dönemi sona ermiştir. Son günlerde ilçemizde faaliyet göstermekte olan belediye ekmek fırını hakkında vatandaşlarımıza yanlış bilgilendirme yapılmaktadır.

06.08.2019 tarihinde belediyemize ait şirketimiz tarafından belediye ekmek fırını hizmete girmiştir. Bu fırın belediye şirketimizce iki tane çalışanıyla vatandaşımıza hizmet vermektedir. Söz konusu fırın daha önceki yönetim tarafından seçim öncesinde yangından mal kaçırırcasına ihale edilerek kendine ait fırını bulunan şahıslara verilmek suretiyle rekabet ortamını kaldırılarak vatandaşın tercih hakkına gem vurulmuştur.

Ve bu fırın ihaleyi alan şahıs tarafından kullanılamaz duruma getirilerek içerisinde farelerin gezdiği örümcek ağları ve toz toprağın barındığı mezberelik bir hale sokulmuştur. Vatandaşlarımızın emek ve destekleriyle yapılan fırın vatandaşların hak ve hukuku hiçe sayılarak bu şahıslara peşkeş çekilmiştir.

Bu durum Belediyemiz tarafından işyeri denetimleri esnasından tespit edilmiş olup derhal gerekli hukuki işlem başlatılarak Sulh Hukuk Mahkemesinin’de yapmış olduğu tespitler neticesinde tutulan raporlara göre belediye zarara uğratılmıştır. Yeni yönetimimiz eski yönetimle iş birliği yaparak sözleşme imzalayan bu şahısın sözleşmede mevcut olan “Bu belediye fırınında ekmek üretilir faal ve çalışır vaziyette olması” hükmüne uymadığından belediye encümenliğimiz tarafından sözleşme fesih edilmiştir.

Belediyemizde bu fırın tekrardan binlerce lira masraf edilerek yeniden yapılıp yukarıdaki belirtilen tarih olan 06.08.2019 tarihinde belediye şirketimiz tarafından çalıştırılmaya başlanmıştır.

Özel şahsa ait fırına ise önceki yönetim tarafından kanuna aykırı bir şekilde uygunsuz ve usulsüz ruhsat verildiği tespit edilmiştir. 02.05.2019 tarihinde bu fırın denetlenip gerekli eksiklerin giderilmesi için üç aylık süreç verilmiş olup bu sürecin sonunda eksiklikler giderilmediğinden dolayı belediye encümenliğimizin aldığı karar doğrultusunda kanunsuz verilen bu ruhsat iptal edilerek özel fırının mühürlenmesi kararı verilmiştir.

Zabıta ekipleri tarafından özel şahsa ait fırın mühürlenmiştir, şahıslar mührü kırarak fırına girmişlerdir. İkinci kez mühürlenmeye gidildiğinde dirençle karşılaşılmış, bayram arifesinde İlçemizde huzurun bozulmaması adına belediye personelimiz geri çağrılmıştı.

Süreç yargıya intikal ettirilmiş olup tarafımızca takip edilmektedir. Mağduriyetine inanan şahıslar hukuk yolu açık olup haklarını hukuk çerçevesinde arayabilirler

Biz her daim hukukun üstünlüğüne inanarak vatandaşlarımızın hak ve hukukunu gözeteceğiz. Vatandaşlarımızın hiçbir algıya kapılmamasını seçim zamanında da söylediğimiz gibi ilçe yönetiminin dövüşle kavgayla değil tevazu samimiyet ve gayretle yönetildiğini bütün kamuoyuna saygıyla duyururuz. Hepinizi en kalbi duygularla, saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Yenişarbademli Belediye Başkanı

Mehmet Akif Özata

DİĞER HABERLER