BAŞMÜDÜR ADANALI'DAN CEVAP

ISPARTA PTT'de lojman skandalı haberimize PTT Başmüdürü Yaşar Adanalı'dan cevap geldi. Adanalı, lojmanların boşaltılması için 5 kez tebliğ yapıldığını ancak 8 kişinin oturmakta olduğunu söyledi.

15 Ocak 2016 Cuma 18:45

PTT çalışanlarının yaşadığı lojmanlara 2 yıl önce depreme dayanıklı değil raporu verildi. Güvenlik gerekçesiyle evleri boşaltın tebliğden sonra PTT çalışanları tek tek ayrılırken, o lojmanlarda sadece Başmüdür vediğer müdürler kaldı.

Bu haberimizin ardından PTT Başmüdürü Yaşar Adanalı bir açıklama yayınladı.

İŞTE O AÇIKLAMA ŞÖYLE: 

www.bomba 32.com internet sitesinde yayımlanan haber gereği; şirketimize ait 40 daireli Bilgi Lojmanlarının Genel Müdürlüğümüz Yapı Dairesi Başkanlığı’nın 21/04/2014 tarih ve 2697 sayılı emirleriyle 2007 Afet Yönetmeliği kriterlerini sağlamadığı ve tehlike arz ettiği gerekçesiyle bahse konu lojmanların boşaltılması bildirilmiştir. Bilgi Lojmanlarının tahliyesi hususunda lojman sakinlerine bugüne kadar 5 kez yazılı tebliğ edilmiş olup, en son tebliğ ise 07/01/2016 tarihinde yapılmıştır. Bugüne kadar tebliğ neticesinde pey der pey 32 lojman tahliye edilmiştir. Halen 2 müdür, 1 şef, 1 teknisyen, 2 memur ve kurum personelimizden talep olmadığı için diğer Kamu Kurumlarına yapılan yazışma neticesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir hizmetli, Tarım İl Müdürlüğü’nden 1 Güvenlik Görevlisi olmak üzere toplam 8 kişi oturmaktadır.  Ünitemiz Başmüdürü ise 40 dairelik bu lojmanların haricinde aynı bahçede boşaltılma kararı alınmayan müstakil konutta ikamet etmektedir. 

DİĞER HABERLER