BEL VE BOYUN AĞRILARINA DİKKAT

Bel ve Boyun ağrılarına dikkat

02 Temmuz 2022 Cumartesi 15:14

Özel Isparta Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Kliniği Opr. Dr. Bülent Fahri Kılınçoğlu, bel ve boyun fıtığı cerrahi tedavisinde Mikrodiskektomi, Radyofrekans ve Epidural Enjeksiyonlarla konforu yakalayın dedi.

Kılınçoğlu; "Kullanılan tüm ağrı kesiciler, uygulanan egzersiz ve fizik tedavi yöntemlerine rağmen geçmeyen bel ağrıları, hastaların yaşam kalitelerini ciddi oranda düşürüyor. Daha çok bel fıtığı hastalarında uygulanan "Epidural Enjeksiyonlar" "Mikrodiskektomi" ve "Radyofreknas Ablasyon" geçmeyen bel ağrılarına çare oluyor. Özel Isparta Hastanesi Beyin ve Sinir Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bülent Fahri Kılınçoğlu, inatçı bel ağrılarında uygulanan yöntemler hakkında bilgi verdi.

Bel Fıtığı Ameliyatında Altın Standart: Mikrodiskektomi Mikrodiskektomi yöntemi ile hastanın ameliyat sonrası döneminin daha rahat ve ağrısız geçtiğini anlatan Kılınçoğlu, şunları kaydetti: "Daha az kas dokusu zarar gördüğü için ameliyat sonrasında da daha az kas spazmı ve ağrı görülür. Ameliyatta kullanılan mikroskop sayesinde de dokular üç boyutlu ve en ince detayına kadar görülebilir. Bu da olası komplikasyon riskini azaltır. Hastalar, operasyondan yaklaşık 8 saat sonra ayağa kalkar. Ağrı şikayeti için ilaç tedavisi uygulanır. Hastalar, genellikle operasyondan bir- iki sonra taburcu edilir. Cerrahi tedavi, diğer yöntemlerle hastada iyileşme sağlanmadığında uygulanmaktadır."

Epidural Enjeksiyonlar ile bel fıtığından ameliyatsız kurtulmak mümkün mü?

Ameliyat endikasyonu olmayan ve ağrının ön planda olduğu durumlarda, fıtık alanında oluşmuş enflamasyon ve ödeme yönelik uygulanan algolojik girişimsel işlemlerin başarı oranı çok yüksek olduğunu vurgulayan Op. Dr. Bülent Fahri Kılınçoğlu, bel fıtığı tedavisinde uygulanan bu yöntemlerle birlikte bel fıtığı ameliyatına gerek kalmayabileceğini söyledi.

FITIĞI ÖNLEMEK TEDAVİSİNDEN KOLAY

Bunların yanı sıra yine özel radyofrekans iğnesi ile disk içine girilerek disk içi radyofrekans ablasyon yöntemi de bel fıtığı tedavisinde uygulanan algolojik girişimsel işlemlerdendir. Bu işlemlerin sonucunda bel fıtığının oluşturduğu enflamasyonda azalma, fıtık ölçüsünde küçülme görülerek, baskı altındaki sinirlerde rahatlama sağlanmaktadır. Algolojik girişimsel işlemlerden sonra hastaların her zaman dikkat etmesi gereken durumlar vardır. Onlardan; fazla kilolardan kurtulma, sigara içmeyi bırakma, bel, sırt ve karın kaslarını güçlendirecek egzersizlerin yapılması, uygunsuz duruş, oturma ve yatma pozisyonlarını düzeltmesini örnek verebiliriz. Unutmayın, belfıtığını önlemek tedavisinden daha kolaydır."

DİĞER HABERLER