BİR ARAYA GELİP SKANDAL KARARA İMZA ATTILAR

BİR ARAYA GELİP SKANDAL KARARA İMZA ATTILAR

24 Mayıs 2019 Cuma 02:43

DOKUZUNCU Cumhurbaşkanı Merhum Süleyman Demirel tarafından kurulan ITSO belediyelerin ortak olduğu “Isparta İli Yurt Yaptırma Birliği”nde skandal bir karara imza atıldı. Birliğe ait İstanbul’daki taşınmazın özel bir hastane tarafından kiralanması nedeniyle geliri olan 2.5 Milyon TL ortaklar arasında dağıtılmasına karar verildi. Oysaki bu birliğin kuruluş amacı büyükşehirlerde okuyan Ispartalı gençlere barınma imkanı sağlamak adına kurulmuştu.

Büyükşehirlerde okuyacak Ispartalı gençlere barınma imkanı sağlamak amacıyla merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in kurdurduğu Isparta İli Yurt Yaptırma Birliği üyeleri şok bir karar adlı.  ITSO ile belediyelerin ortak olduğu Birliğin taşınmaz varlığı ve nakti bulunuyor. İstanbul’daki taşınmazın özel bir hastane tarafından kiralanması nedeniyle geliri olan birliğin nakti gücü 2.5 milyon TL’ye ulaştı. Isparta İli Yurt Yaptırma Birliği Meclisi olağanüstü toplanarak önemli kararlar aldı. Toplantıda birliğin nakit varlığının hissesi kadar ortaklara dağıtılmasına karar verdi.

CHPLİ ÜYE VE YALVAÇ BELEDİYE BAŞKANI TEPKİ GÖSTERDİ

Gönen Belediyesi ve Yalvaç Belediyesi’nin de ortağı olduğu birlikte karara tepki geldi. Gönen Belediyesi adına katılan CHPli üye, ve Yalvaç Belediye Başkanı kararı olumlu görüş vermedi. Bu paraların öğrencilere neden dağıtılmadığı sordu.

 

DİĞER HABERLER