BİZ PEŞKEŞ ÇEKMEYİZ

BİZ PEŞKEŞ ÇEKMEYİZ

11 Ağustos 2018 Cumartesi 00:23

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, IYAŞ AVM ile kira sözleşmesinin uzatılması konusunda  "Bizden önce bir belediye devri yaşandı. Veren onlar. Hiç hoşuma gitmeyen sözleşmeler yapılmış" derken; Bizde peşkeş çekmek yok dedi. 

OYLAMA YAPILDI SÖZ İSTİYORSUN TARTIŞMASI

Belediye Meclisi toplantısının  Ağustos ayı son oturumunda İmar Müdürlüğü Bütçesine diğer müdürlük bütçelerinden 25 milyon liralık  aktarım yapılması  teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından uygun görüldü.  Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın oylamaya geçti.  MHP grubu kabul oyu verdi. Bu sırada AK Parti grubu adına Salim Güntaç, söz istedi. Başkan 'oylamamı yaptım. Söz vermiyorum' dedi. Güntaç, 'Grup adına söz vermek zorunda olduğunu söyledi. ' Başkan ' O zaman bildiğin yere şikayet et'  dedi. Güntaç, "Başkanım sizin doğrularınızın yanındayız. Üç madde haricinde hepsini yanındayız. Söz istedim. Bundan çekinecek bir şey yok' dedi. Başkan ' Buyur bakalım oyladıktan sonra söz istiyorsun' dedi.         

YAPILANDIRILMIŞ BORÇLARA KARŞILIK SERMAYE ARTIRIMI

Güntaç,  sermaye transferinin ne amaçla yapıldığını öğrenmek istediklerini sordu. Bunun üzerine Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan, "ISBAŞ'ın sermaye artırımı konusuyla ilgili bir madde.  aslında ödenektir bu, Üç ayrı müdürlük üzerinden sermaye transferi yapıyoruz. Sağlık,Su Kanal ve Fen İşlerinden bunun altyapısını hazırlıyoruz. Daha önce vergi borçlarına karşılık mahsuplaşma konusunu görüşmüştük. Yani ödenek olarak imara aktarıyor ödenek olarak da şirkete gidecek." dedi.  Güntaç, "Belediye bütçesinin gerçekleşme oranı yüzde 60'larda. Zaten fazla fazla her kaleme bütçe düşmüşken neden böyle bir ihtiyaca gidildi?  Bununla ilgili çekincelerimiz var. Bütçe kalemi ilk başta yapılırken bunu öngöremedik mi?" diye sordu.  Bunu üzerine Gürakan, "SGK bizim onlara sunduğumuz arsaları, dükkanları kabul etmedi. Aslında sermaye artırımı revize ediliyor. Burada maliye borçları yapılandırılmış borçlar. Yeni borç değil. Bunları silmek için yapılan bir durum. Bizim cari dönem borucumuz yok" dedi.

AK PARTİ RED KARARI VERİNCE BAŞKAN TEPKİ GÖSTERDİ

Bunun üzerine oylaya yapıldı. AK Parti grubu red kararı verdi. Bunun üzerine ' MHP grubundan 'Boşuna konuşuyoruz' yorumları yapıldı. Başkan da ' Boşuna meclis oyalıyorlar. Konuya sahip olun ciddi olun. Etmeyin,. Milletin kararını veriyoruz.  Oyamayanı insanları" diyerek  AK Parti grubuna tepkisini  dile getirdi. 

ISBAŞ'ın sermayesinin maliye borçlarının ödenmesi amacıyla 30 milyon liradan 60 milyon liraya çıkarılmasının bir sonraki Meclis toplantısında görüşülmesi oy birliğiyle kabul edilirken, IYAŞ AVM ile yapılan kira sözleşmesinin 10 yıl uzatılması ve kira bedelinin belirlenmesi konusunda Encümene yetki verilmesi de kabul edildi.  MHP Meclis Üyesi Nedim Yürekli, ihale kanuna göre buranın ihaleye çıkarılıp çıkarılmama mecburiyeti olup olmadığını sordu. Başkan Günaydın, "Bu konuda daha eveliyatında Bizden önce bir belediye devri yaşandı. Veren onlar. Hiç hoşuma gitmeyen sözleşmeler yapılmış. O sözleşmelerde bu sürenin devam ettirilmesi de yazılmış. Kanun nezdinde sözleşme sözlemedir uymak zorundasınız. Devamını sağlıyoruz. Ama merak etmesinler Isparta halkını menfaatini sağlıyoruz. Öyle peşkeş çekmek biz de yok Daha eveliyatında var diye sorarsanız araştırsanız anlarsınız. O açıdan siz huzurlu olun bu konuyu doğru yapıyoruz. Tapusunu vermişler. Deşeledikçe bir sürü mesele çıkıyor. Bizi de konuşturmayın" dedi.                  

 

DİĞER HABERLER