BORÇLAR SİLİNECEK

Borçlar Silinecek

14 Şubat 2015 Cumartesi 14:05

Torba Yasa'ya eklenen tasarıya göre Sağlık Bakanlığı vebağlı kuruluşlara ait hastanelere olan bin liraya kadar borçlar silinecek.

 

Başta Bağ-Kur borçlarının dondurulması olmak üzere birçokyenilik getirecek olan torba yasa görüşmeleri TBMM'de devam ediyor. Yasayaverilen yeni bir önerge 500 bin vatandaşı sevindirdi.

 

AK Parti Isparta Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyon Başkan VekiliSüreyya Sadi Bilgiç'in imzasıyla verilen önergeye göre; bin liraya kadar olanborçların tamamı silinecek ve ortadan kalkacak. Bin liranın üzerinde olanborçlarda ise yarısının bir yıl içinde ödenmesi durumunda kalan kısımsilinecek. Edinilen bilgiye göre bu borçların neredeyse tamamının Bağ-Kur'luvatandaşlara ait olduğu belirlendi.

 

Toplam fatura sayısının ise 500 bini bulduğu ve miktarının107 milyon lira civarında olduğu belirtildi. TBMM Plan Bütçe Komisyonu'ndagörüşülen yasaya bu önergenin eklenmesi durumunda, binlerce vatandaş nefesalmış olacak. Bu vatandaşlar borçları yüzünden alamadıkları sağlık hizmetindende yararlanacak. Sadece borç değil, faiz ve gecikme cezaları da ortadankaldırılacak. Borçlarla ilgili getirilen tarih sınırı 31 Aralık 2014. Borcunyarısının bin liranın üzerinde olması durumunda ise bin liralık kısmı silinecekve kalan miktar tahsil edilece

DİĞER HABERLER