BU KOLTUĞA OTURMAK İÇİN GELMİYORUM

BU KOLTUĞA OTURMAK İÇİN GELMİYORUM

19 Kasım 2019 Salı 21:46

Kongre sürecine giren CHP’de Merkez İlçe Başkanlığına adaylığını açıklayan genç avukat Birtan Özgün Takmaz, “Ben bu koltuğa oturmak için gelmiyorum. Seçilirsem de otururken de kimse görmeyecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongreler süreci devam ediyor. Mahalle delege seçimlerinin başladığı CHP’de İl Başkanlığı için aday olacak olası isimler sessizliğini korurken, Merkez İlçe başkanlığı için ilk aday açıklaması dün yapıldı.

Isparta’nın genç Avukatlarından Birtan Özgün Takmaz, partisinin il merkezinde Merkez İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Takmaz, partililere hitaben yaptığı konuşmada; “Ben bu koltuğa oturmak için gelmiyorum. Seçilirsem de otururken de kimse görmeyecek. Seçim süresi içerisinde aday olacak partililerime de başarılar dilerim. Kıyasıya mücadelenin olduğu her zaman partinin kazanacağı bir seçim olsun. Kendimi tanıtmak isterim. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas’ta 1991 yılında doğdum. İşçi sınıfına mensup bir anne babanın köy enstitülü bir dedenin torunuyum. 2000 yılından beri ailecek Isparta da yaşamaktayız. Bu süre zarfında 2005 yılında izmir Maltepe askeri lisesinde girip 2009 yılında mezun oldum. 2009 2012 arası Harbiyeli olarak kara harp okulunda okudum. Ergenekon balyoz dönemi hükümet ve cemate direnen bir Harbiyeliyi olarak ayrılmak zorunda kaldım” dedi.

Takmaz, “Kendime güveniyorum, çalışacağımı ve örgütü çalıştıracağımı biliyorum. Ben herkes gibi bir yaşantı seçmedim adım gibi kendime özgün bir yaşantım ve bunu da seçilirsem de bu farkı hissettireceğimi düşünüyorum

 

DİĞER HABERLER