ISPARTA’DA SU ÜRÜNLERİ DENETİMLERİ HIZ KESMEDEN SÜRDÜRÜLÜYOR

Isparta’da su ürünleri denetimleri hız kesmeden sürdürülüyor

30 Nisan 2024 Salı 17:08

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir olması, yasadışı su ürünleri avcılığında caydırıcılığın sağlanması ve gelen yasadışı avcılığa ilişkin şikayetlerin değerlendirilmesi amacıyla getirilen düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanması için ülke genelinde 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında eş zamanlı denetimler yapılması planlandı. 
Bu kapsamda Isparta’da 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde Eğirdir, Beyşehir Gölü ve Karacaören Baraj Gölü avlak sahalarında sazangiller av yasakları kapsamında yasak av araçları ve kaçak avcılık ile ilgili 25 adet denetim gerçekleştirildi. Denetimler esnasında sahipsiz 800 metre uzatma ağına el konuldu. Ağlardan çıkan yaklaşık 140 kilogram canlı sazan balığı avlandığı suya iade edildi. 
Isparta genelinde faaliyet gösteren 4 adet işleme ve değerlendirme tesisi ile 31 adet perakende balık satış yeri ve semt pazarlarında balıklarda boy, zaman ve tür yasağıyla ilgili 42 adet denetim gerçekleştirildi.

 

DİĞER HABERLER