BU PAKET CÜZDANLARI DOLDURACAK

Gelirleri artıracak müjde paketi, Başkanı Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in olduğu Plan ve bütçe komisyondan geçti. Anneler yarım gün çalışıp tam maaş alacak. Polislerin tazminatı artacak, muhtar maaşına zam gelecek

17 Ocak 2016 Pazar 03:41

Çalışan annenin yüzü gülüyor, muhtar maaşı artıyor, emniyethizmet tazminatı yükseliyor. Buna göre; 50 binin üzerinde muhtara 185 milyonliralık destek sağlanıyor. Muhtarların 940 lira olan ödenekleri bin 300 lirayayükseltiliyor. Yeni doğum yapan memur ve işçi annelere yarı zamanlı çalışmaimkanı getiren, muhtarların ödeneklerini artıran tasarı, Plan ve BütçeKomisyonu'nda kabul edildi. Tasarıda yer alan önemli başlıklar şöyle:

YARI ZAMANLI ÇALIŞMA

Memur annelere tanınan 2, 4 ve 6 aylık yarı zamanlı çalışmahakkı, kadın işçiler tarafından da her doğumda 6 aya kadar kullanılabilecek.Evlat edinmelerde de aynı haklardan yararlanılacak.

İKİZ BEBEĞE 1 AY

Çoğul doğumlarda söz konusu sürelere birer ay ilaveedilecek. Bebeğin engelli doğması halinde ise her halükarda 12 ay süreyleçalışan kadın memura yarı zamanlı çalışma imkanı getirilecek.

BABADA YARARLANACAK

Anne veya babaya, çocuğun mecburi ilköğretim çağınınbaşladığı tarihi takip eden ay başına kadar normal çalışma süresinin yarısıkadar çalışabilme olanağı getiriliyor.

GENÇLER HARÇ VERMEYECEK

Öğrenimi devam eden 25 yaşını doldurmamış gençlere verilenpasaportlardan harç alınmayacak.

EMNİYET HİZMET TAZMİNATI ARTTI

Emniyet hizmetleri sınıfına dahil kadrolarda bulunanlarınyararlandığı emniyet hizmetleri tazminat oranları yüzde 25 oranındaartırılıyor. Yükseköğrenimli olanların ek göstergeleri de yükseltiliyor.

ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Tarım ve hayvancılık sektörü girdilerinden gübre ve yemteslimleri tam istisna kapsamına alınarak, KDV sıfırlanıyor.

ASKERİN EK GÖSTERGESİ YÜKSELDİ

Uzman erbaşlar ile uzman jandarmaların ek göstergeleriyükseltiliyor, birinci dereceye yükselme imkanı getiriliyor.

DİĞER HABERLER