BU SAVAŞTAN GALİP ÇIKACAĞIZ

BU SAVAŞTAN GALİP ÇIKACAĞIZ

11 Ağustos 2018 Cumartesi 18:05

Süleyman Demirel OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut,  Türkiye'nin ekonomik savaştan galip çıkacağını belirterek, üreticinin ve ihracatçının desteklenmesi gerektiğini söyledi

Dolar kurundaki artışa dayalı olarak Türkiye'de ekonomiyi çökertmeye yönelik hamleler,  iş dünyasını yıldırmadı.  İş dünyası, Türkiye'nin ekonomik bir savaşın içinde olduğunu ancak bu savaştan galip çıkacağı görüşünde hemfikir.

DEVLETİMİZE GÜVENİYORUZ

Süleyman Demirel OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, yaşananlar için Milli Mücadele nitelemesinde bulundu.  Karabulut, " Bu bir milli mücadeledir. Bu ülkenin yatırımcıları, sanayicileri olarak yatırımlara üretime ara vermeden Türkiye gerçekleriyle yaşayıp mücadelemizi sürdürmekten başka seçeneğimiz yok. Bu ülke bizim. Bu ülkenin vatandaşı Mustafa Karabulut  Isparta'da yaşıyor.   İş yeri burada, parasını burada kazanıyor. Gidecek başka bir yeri yok. Bu ekonomik bir savaş . Ülke gerçekleri ortada ve bizle bu savaştan galip çıkmak için devletimize güveniyoruz. Türkiye'nin ekonomi politikalarını destekleyip, devletimizin, hükümetimizin yanlarında olduğumuzu beyan ediyoruz" dedi.

ÜRETİCİ İHRACATÇI DESTEKLENMELİ   

Yatırımların süreklilik arzettiği için iş dünyasının elinden geldiğince, hükümetin çağrılarına yanıt vereceğini kaydeden karabulut, "İş dünyası Türkiye'ye ve Türk parasına güvenmektedir. Onun için daha çok üretmeye ve ihracata önem vermek zorundayız. Bu ülkenin ekonomik savaştan başarılı çıkması ve bu krizin başarılı yönetilebilmesi için tüm sanayicilerimiz taşın altına eline sokmak zorunda. Ama burada üretim noktasında verilecek destekler önem arzetmektir.   Verilecek desteklerle birlikte daha çok ihracatın ve üretimin yolu açılacaktır. Üreticinin ve sanayicinin desteklenerek yüksek enerji bedellerinin çevredeki ülkelerin reel enerji fiyatlarına çekilmesi gerekmektedir" görüşünü iletti. 

BU SAVAŞTAN GALİP ÇIKACAĞIZ

Türkiye bu ekonomik savaştan galip çıkacağına inançlarının tam olduğunu belirten Karabulut, " Evet neden galip çıkacak? Bizim ülkemiz genç bir nüfus yapısına sahip. Çalışan, üreten beyinlere sahibiz. Elimizdeki dinamikleri dış göç aldırmadan gerçek sanayiye aktardığımız müddetçe bu savaştan galip çıkarız" diye konuştu. 

 

 

DİĞER HABERLER