BU SINIFTA SADECE 2 ÖĞRENCİ VAR!

Bu sınıfta sadece 2 öğrenci var!

17 Eylül 2014 Çarşamba 12:50

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bütün mahallelerde İmam Hatip Ortaokulu açmaya çalışırken  ve bu okulların öğrencisiz kalması ayıp olarak nitelendirildi.

Gülistan İmam Hatip Ortaokulu’nu yeni eğitim dönemin desadece 2 öğrenci tercih etti. Bu kapsamda teşvik amacıyla hayırseverler tarafından okula gelecek her öğrenciye 70 TL’lik kıyafet yardımı yapılacak. 850 öğrenci kapasitesine sahip Gülistan İmam Hatip Ortaokulu’nda şu anda 346 mevcuduyla Gülistan Lisesi bulunuyor. Dönüşüm kapsamında buna bir de Gülistan imam Hatip ortaokulu eklendi. Ancak yeni eğitim-öğretim yılında ortaokulu sadece 2 öğrenci tercih etti.

 2 ÖĞRENCİYE BİR SINIFAÇILDI

Edinilen bilgiye 2 öğrenci için ortaokul kısmında bir sınıf oluşturulmuş durumda. Hatta öğretmenlerin, öğrenciler derslerinden geri kalmasın diye derse girdikleri öğrenildi.

GÜLİSTAN İMAM HATİP ORTAOKULU’NU TERCİH EDECEK HERÖĞRENCİYE70 TL KIYAFET YARDIMI YAPILACAK

Öte yandan Gülistan İmam Hatip Ortaokulu’nu daha cazip hale getirmek ve sınıfları doldurmak adına hayırseverlerin kampanya bile başlattığı öğrenildi. Bu kapsamda okulu tercih edecek her öğrenciye 70 TL  kıyafet yardımı yapılacağı bildirildi.Mahalle sakinleri de kampanyaya destek verdiklerini açıkladılar.

 KAYIT YA DA NAKİLLETERCİH EDİLEBİLECEK

Bu arada Gülistan İmam Hatip Ortaokulu’na 28 Eylül’e kadarkayıt yöntemiyle daha sonra da nakil yöntemiyle başvuru yapılabilecek.

DİĞER HABERLER