MESLEĞİ UYGULAMA ALANLARINDA ÖĞRENİYORLAR

Mesleği uygulama alanlarında öğreniyorlar

14 Mayıs 2024 Salı 15:52

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Uygulama Gezisi Isparta Süleyman Demirel OSB’de gerçekleştirildi.

Orman Endüstri Mühendisliği bölümü 1.2. ve 3. sınıf öğrencileri, Orman Fakültesi ve ISUBÜ idari üst düzey yöneticilerinin gerçekleştirdikleri teknik gezi programı kapsamında Isparta Orman Ürünleri Sanayi’nde katma değerli ürünler üreterek ülkemiz ekonomisine önemli katkılarda bulunan ve orta ölçekli olarak değerlendirilen iki işletmeye teknik gezi düzenlendi.

İlk olarak PEKSAN Orman Ürünleri Kapı Üretim tesislerinde yapılan teknik geziyle öğrenciler ahşap kapı üretim süreçlerinde kullanılan teknolojik makine ve ekipmanları kullanım alanında incelemiş ve üretim süreçlerine dair ayrıntıları yerinde gözlemlediler. Üretim tesisi sahibi Ahmet ÖZÇELİK’in refakatiyle gerçekleşen teknik gezi esnasında PEKSAN Orman Ürünleri fabrikasının deprem bölgesindeki etkin çalışmaları ve bölge kapı ihtiyacının önemli bir kısmının Isparta’dan gerçekleştiği vurgulandı. Teknik gezinin ilk kısmı yapılan ikramlarla son buldu.

Teknik gezinin ikinci kısmında Yüceer Kereste Orman Ürünleri işletmesindeki kereste, lambri ve palet üretim süreçleri gözlemlenmiş, kurutma fırınları ve ahşap malzemenin kurutulmasına dair pratikte uygulanan yöntemler hakkında bilgi alındı. Yüceer Kereste yetkilileri Mehmet YÜCEER ve Ahmet YÜCEER’in tüm katılımcılara ve firma çalışanlarına yaptıkları cömert ikramlarla teknik gezi son buldu.

 

DİĞER HABERLER