BU YANLIŞA DÜŞMEYİN

BU YANLIŞA DÜŞMEYİN

19 Şubat 2020 Çarşamba 10:07

Vali Seymenoğlu: Usta öğreticiler para kazanacak diye kurs açılmaz

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, kentte açılan kurslarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle geçmiş dönemlerde usta öğreticilerin para kazanmaları için kurslar açıldığını ifade eden Vali Seymenoğlu, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları yöneticilerine “Bu yanlışa düşmeyin” uyarısında bulundu.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, kentte açılan kurslar noktasında önemli açıklamalarda bulundu.

Vali Seymenoğlu, ara eleman yetiştirme noktasında, talep edilen kursların açılması gerektiğine dikkat çekerek, usta öğreticiler üzerinden önemli uyarılarda bulundu.

“Yıllarca kaymakamlığımda bunu yaşadım. Bir Usta öğreticiliğim diye birisi çıkıyor, elinde belgesi var . Ona ücret verebilmek için kurs açıyoruz. Kim varsa diyelim 10 tane halı usta öğrencisi, 20 ahşap boyama, hepsi bir yerden buluyor. Yeğenini, kayınpederini, babasını ve akrabasını buluyor ve kurs açılıyor. Bu yanlış. Bir kişi ücret alsın diye, 10-15 kişi mağdur etmiş oluyoruz. Onun için piyasanın ihtiyacı neyse o yapılmalı. İşveren ve iş insanlarla görüşerek bu karar verilmeli. Ara eleman yetiştirmek için kurs açılmalı.

Vali’den kurs talimatı

Aynı kursun farklı kurumlarda açıldığını vurgulayan Vali Seymenoğlu, kursu tamamlayan vatandaşların fazla olması nedeniyle bazılarının açıkta kaldığını belirterek, “Isparta kurslar hangi alanda ihtiyaç varsa o alanda açılmalı” dedi.

Farklı kurumlarda da aynı kurslar açılıyor. Isparta'da kurslar hangi alanda ihtiyaç varsa o açılmalı." dedi.  Örnek olarak belediye, halk eğitim, esnaf odaları hepsi halıcılık kursu açtığını hatırlatan Seymenoğlu, talep çok olunca eğitim alanların işe giremediğini ve bunun planlaması mutlaka yapılması gerektiğini, kurumların koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.

DİĞER HABERLER