BU YARIŞTA NEDEN YOKLAR?

SDÜ Rektörlük seçimlerine 2 hafta gibi bir süre kala adaylar arasında en çok aranan isimler Tıp Fakültesi eski Başhekimi, üniversiteye müthiş emekleri geçmiş Prof. Dr. Süleyman Kutluhan ve yine Prof. Dr. Mahmut Bülbül oldu.

06 Nisan 2015 Pazartesi 22:57

Ne kadar dürüst, ne kadar düzgün, ne kadar bilgili bir hoca olduğunu hemen herkesin söylediği Prof. Dr. Süleyman Kutluhan'ın neden aday olmadığını bilmiyoruz ama, aslında geçen Rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Sayın Kutluhan aday olmuştu. Ama ipi göğüsleyen o seçimde Prof. Dr. Hasan İbicioğlu idi. Yanlış hatırlamıyorsam 50-55 oy almıştı. Öte yandan, Kutluhan sürekli öğrenmeye, bilgi edinmeye açıkta bir insan. Alanındaki son gelişmeleri öğrenmek ve araştırma yapmak üzere Ocak 2012'de Amerika'ya gitmişti. Orada 3 ay boyunca sara hastalığının erken teşhis ve tedavisi konusunda çalışma yapacaktı. Sonuç itibari ile, Prof. Dr. Sayın Süleyman Kutluhan eğer bu dönem aday olmazsa gerçekten üniversite için büyük kayıp olmuş olur.

Öte yandan Mahmut Bülbül'ün ise neden aday olmadığını anlayamadık. Kendisinin aday olması tüm kesim tarafından beklenirken, bu yarışta olmaması şaşırtıcı geldi.

DİĞER HABERLER