BULGARİSTAN'DAN GÜL YAĞI ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ

BULGARİSTAN'DAN GÜL YAĞI ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ

01 Temmuz 2020 Çarşamba 16:49

Bomba 32 Haber Sitesi'nin gündeme getirdiği Gülbirlik'in Bulgaristan'dan 90 Bin Euro'ya gül yağı satın aldığı haberlerinin ardından yöneticiler alel acele Isparta'da basın mensuplarını çağırıp, toplantı düzenlediler. Toplantıya haberi gündeme getiren "Bomba 32" dışında tüm basın mensupları çağırıldı. Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir'in çok gergin olduğu öğrenildiği toplantıda; "“Biz ticari bir kuruluşuz. İhtiyaç olduğunda Bulgaristan’dan da gülyağı alırız. Bu son derece normaldir” dedi.

Gülbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, basında çıkan haberlerdeki iddialara cevap vermek için ekibiyle kameralar karşısına geçti. Bomba 32'nin yayınladığı o belgeyi verenlere de tepki göstermiş.

Yönetim Kurulu Başkanı Demir toplantıda ise şu cümleyi safretmiş; “Biz ticari bir kuruluşuz. İhtiyaç olduğunda Bulgaristan’dan da gülyağı alırız. Bu son derece normaldir”

GÜLBİRLİK'İN HABERİMİZ ÜZERİNE YAPTIĞI YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

Gülbirlik Yönetimi, 2018’de Bulgaristan’dan gülyağı ithalatı yapılması ve sonrasında yapılan eleştiriler üzerine açıklama yaptı. Gülbirlik yönetiminin açıklamadı şöyle:

“30.06.2020 tarihinde gerek sosyal medyada gerekse yerel haber portallarından birinde Birliğimizle ilgili çıkan haberler;

Ürünlerimizi taklit etmeleri nedeni ile Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğumuz ve Isparta Asliye Ceza Mahkemesinde haklarında dava açılanlar tarafından kurumumuzun itibarını zedelemeye yönelik beyanlardır.

Gülbirlik ve Rosense A.Ş. gerek ülkemiz gerekse dünya ticareti ile entegre olmuş, yurt içi ve yurt dışı piyasalardan ihtiyacı doğrultusunda alım satım yaparak ticaretini sürdürmektedir.

Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz tüm faaliyetler öncelikle Türk Ticaret Kanunu ve tabi olduğumuz 4572 sayılı Tarım Satış Kooperatif ve Birlikler Ana Sözleşmesinde belirlenen yetkiler doğrultusundadır. Kaldı ki habere konu olan yıllarda üreticiye ödenen gül çiçeği bedeli tarihin en yüksek değeri olmuştur. Bu da Gülbirlik ve Birliğimize ait Rosense A.Ş.’nin yaptığı her türlü ticari faaliyetin gül çiçeğine daha fazla değer kattığını göstermektedir.

Sektörde merdiven altı üretim yapan firmalar, sentetik gülsuyu üretimi yapan firmalar Gülbirlik ve Rosense A.Ş. nin yükselmesinden, iç ve dış piyasadaki hakimiyet ve başarısından rahatsız olmaktadırlar.

Şirketimiz Rosense A.Ş. , Birliğimiz ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çalışanlarımız hakkında yapılan iftira ve haksız saldırılar için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak hukuk mahkemelerinde tazminat davaları açılacaktır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.”

 

 

 

DİĞER HABERLER