CAN KAYBI OLMADAN YIKILSIN O KÖPRÜLER !

CAN KAYBI OLMADAN YIKILSIN O KÖPRÜLER !

17 Eylül 2014 Çarşamba 13:20

Sütçüler, Yukarı Köprüçay Havzası’nda yapımı sürdürülenKasımlar Barajı ve HES projesinin inşaatında çalışan ağır tonajlı kamyon ve işmakinelerinin köylerin ulaşımını sağlayan köprüleri tehdit ettiğini söyleyenköylüler köprülerin yıkılmasından endişe ediyor . Sütçüler ilçesinde, Yukarı Köprüçay Havzası’nda yapımısürdürülen Kasımlar Barajı ve HES projesinin inşaatında çalışan ağır tonajlıkamyon ve iş makinelerinin köylerin ulaşımını sağlayan köprüleri tehditettiğini söyleyen köylüler köprülerin yıkılmasından endişe ediyor. Isparta Valiliği’ne dilekçeyle başvuran köylüler, can ve malkaybı yaşanmadan önlem alınmasını talep ettiler.


 SUÇATI, FINDIK VE İBİŞLER KÖPRÜLERİ TEHDİT ALTINDA

 Kasımlar köyündeki Suçatı ve Fındık köprüleri ile İbişlerköyünde bulunan İbişler köprüsünün, baraj inşaatında çalışan ağır tonajlıkamyon ve iş makinelerinin kullanımı yüzünden yıkılma tehlikesi altındaolduğunu öne süren köylüler, Isparta Valiliği’ne başvurarak sorunun çözülmesiniistedi. 1970’li yıllarda inşa edilen Suçatı köprüsü ile Fındık ve İbişlerköprüleri, yöre köylerinin kentle ulaşımını sağlıyor. Ancak iki yıldırköprülerin yıkılma tehlikesi altında olduğunu belirten köylüler, şikâyetlerikarşılıksız kalınca çareyi valiliğe başvurmakta buldu.

 ŞİK YETLER SONUÇSUZ KALDI

 


Isparta Valiliği’ne yazılı olarak başvuran yöre köylüleri,şu talepleri dile getirdiler: “Köyümüz yakınında yapımı sürdürülen KasımlarBarajı ve HES Projesinin şantiyeleri ve inşaat sahası arasında malzeme vehafriyat taşıyan ağır tonajlı kamyonlar ve iş makineleri, Suçatı, İbişler veFındık mahallesindeki köprüleri kullanmaktadır. Benzeri projelerinuygulanmasından önce ilgili şirketler tarafından, yolların, köprülerin veyörenin ulaşım ağının olumsuz etkilenmeyeceğine yönelik verilen taahhütlerinyerine getirilmemesi, yöre halkının bu konudaki şikâyetlerinin sonuçsuzbırakılması, kamu vicdanını zedelemektedir.

 CAN KAYBI YAŞANMADAN YAPTIRIM UYGULANSIN’

 

Kamu olanaklarıyla ve zor şartlarda inşa edilerek yörehalkının ulaşım ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan bu köprülerin kaldırmakapasitelerinin yaklaşık iki üç katı yükle tahribine neden olan baraj şirketive yüklenici alt firmalara ait kamyonlar ve iş makinelerine, herhangi bir canve mal kaybı yaşanmadan sınırlama ya da yaptırım uygulanmasını talep ediyoruz.”



 Yusuf Yavuz

 

  

DİĞER HABERLER