CEMAATLERİN KUCAĞINA DÜŞMEYECEK

İçişleri Bakanlığı yurt yapımı için yaklaşık 3,8 milyon ödeneği gönderdi...

16 Ağustos 2014 Cumartesi 13:40

Yalvaç İlçesinin en önemli sorunlarından birine, nihayet Paralel yapıyla mücadele etme adına da olsa el atılmasını mutlulukla haber aldık. 

 

Yıllardır ilçemize gelen orta öğretim öğrencilerinin en büyük sorunu olan barınma sorununun çözülmesine katkı sağlayacak olan ve Yusuf Ziya Göksu Oyun Alanı’nın arkasında yer alan eski kız yurdunun yerine yapılacak orta öğretim yurdu için İçişleri Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından 3.767.964 TL ödenek gönderildiği öğrenildi. 

 

Ödeneğin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hesabına aktarıldığı, ihalenin bu müdürlükçe yapılacağı kaydedildi. İnşaatın yapılacağı alanda bulunan eski kız yurdunun da yıkım çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi. 

 

200 yataklı, erkek ve kız yurdu olarak ayrı girişlere sahip olarak yapılacağı belirti len yurt için önümüzdeki günlerde ihalenin yapılmasının ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılına yetiştirilmesinin hedeflendiği kaydedildi. 

 

Yurtla ilgili bu güzel haberin ardından vatandaşlarımız, dershane sorununun da çözümü için harekete geçilmesini ve gerekli adımların atılmasını bekliyor.  

DİĞER HABERLER