ÇOK PAHALI VE LÜKS YERLERDEN KAÇININ

Isparta'da düzenlenen ve aralarında eski Süleyman Demirel Üniversitesi rektörü Hasan İbicoğlu ve yardımcılarının da bulundu 29 kişinin tutuklandığı FETÖ operasyonunda, üniversitenin eski Bilgi İşlem Daire Başkanı ve örgütün siber beyni olarak bilinen Halil Karakoç'un bilgisayarında ele geçirilen belgede 'Himmet ve Tasarruf' kitabı hazırlandığı tespit edildi.

26 Mart 2016 Cumartesi 10:59
Cep kitabı şeklinde bastırılan kitapta himmetin, kaza ve belaların defi için verilmesi gerektiği anlatılarak, "Veremeyenler bir yönüyle kaskolarını iptal ediyorlar" deniliyor.

'90 KİLOMETREYİ AŞMA' NASİHATI
Himmetin, "Allah'la namazdan sonraki en güçlü bağlantı" olduğu öne sürülen kitapta, "Maaş alınca himmeti bir kenara hemen ayırma alışkanlığının" yerleştirilmesi öneriliyor. Kitapta, örgüt üyelerinden, yakıt tasarrufu için, 90 kilometreyi aşmamaları, özel işlerde toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri isteniyor. Himmet vermeyenlerin 'kontrolsüz kredi kartı harcamaları, ev-arsa alımları, evlilikleri, borç vermeleri ve kefil olmaları"nın takip altına alınması istenen kitapta, çok pahalı ve lüks yerlerden kaçınılması, ikramların da evlerde yapılması öneriliyor.

DİĞER HABERLER