ÇÖZÜM YİNE AK PARTİ’DİR

Çözüm yine AK Parti’dir

16 Kasım 2021 Salı 10:50

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “Türkiye’de belli mihrakların da suistimalleriyle gıdadan kaynaklanan artışların üzerinden bir kirli siyaset yürütme gayreti var. Ama herkes bilmeli ki bu problemlerin çözümü gene AK Partidir” dedi. 

MUHALEFETİ HEDEF ALDI

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, partisinin Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuştu.  Ak Parti’nin 2023 hedefine vurgu yapan Bilgiç, Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda muhalefeti de sert sözlerle eleştirdi. Bilgiç, ülkemizde gıdada yaşanan artışlar üzerinden kirli siyaset yürütme gayreti olduğunu dikkat çekti. Son Başbakan Binali Yıldırım’a verilen görevin de hayırlı olmasını diledi.

                TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, partisinin Genişletilmiş İl Divan Toplantısında 2023 hedefine vurgu yaptı.  Bilgiç “2023’e gittiğimiz bu süreç içerisinde bizlere düşen safları sıklaştırmak safları sıklaştırarak liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a içerde ve dışarıda vermiş olduğu mücadelede destek olmak. Sizlerde hepiniz gayet yakinen biliyor ve takip ediyorsunuz ki hakikaten bir şer ittifakıyla Türkiye karşı karşıya bu şer ittifakının içerisinde terör örgütleri, onların uzantıları onların işbirlikçileri ve aynı zamanda da hala bir tarafta da PKK’nın uzantısı ama öbür tarafta da FETÖ’nün içerdeki kripto yapıları işbirlikçileriyle büyük bir mücadele sürüp gidiyor. Bir yandan da bunların maşasını ellerinde tutan emperyalist yapılarla ABD’si Avrupa birliği çok derin bir kavga devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti devleti hem Türk dünyasına hem de ümmete umut, ümit ve rol model olmaya devam ediyor. Türk dilini konuşan ülkeler Türk konseyi yapısına kavuştu. Türk devletleri olarak bir araya gelindi ve oluşturulan ak sakallılar heyetine de son Başbakanımız Binali Yıldırım heyet başkanı olarak kabul edildi. Ben hem yeni yapıya hem ak sakallılar heyeti başkanı Binali Yıldırım beyefendiye bütün bu çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum” dedi.  

UYANIK OLMAK ZORUNDAYIZ

Terör örgütlerinin kendi maşasını elinde tutanlarla birlikte her türlü hainliği yapmaya devam ettiklerini aktaran Bilgiç " Maalesef içerdeki işbirlikçileri maalesef aymaz bir şekilde kimi yerde bu FETÖ yapılarına destek olarak öbür tarafta milletin adına hareket etmesi gereken büyük bir ihanet içerisinde şehit yakınlarımızın şehitlerimizin yanında olması gerekirken onara nasıl küfürler savurduklarını bu sesleri daha güçle bir şekilde daha da artan bir sesle nasıl TBMM’ye maalesef yankılandığını utanarak ve üzülerek hep birlikte izliyoruz. Böylesine büyük bir mücadelenin içerisinde bizlere düşen bir ve beraber olmayı becerebilmek ve elimizden geldiği müddetçe bu yapılarla bu yapılara uşaklık edenlerle mücadelemizi sonuna kadar sürdürmektir.  Eğer biz bunu yapmazsak bizim hem geçmişe tarihimize atalarımıza ecdadımıza bakacak yüzümüz kalmaz hem de gelecekte evlatlarımıza, torunlarımıza bize bu süreç içerisinde bu görevi devraldığımız ve ileride devredeceğimiz genç nesillere de bakacak yüzümüz kalmaz onun için mutlak suretle bizim bu yapılarla mücadelemizde son derece uyanık olmamız ve her şekilde de bu mücadeleyi sonuna kadar devam ettirmemiz ve gitmemize gerekiyor.  Bugün CHP liderinin yapmış olduğu gibi onların trenine kervanına katılarak bu ülkenin ve aziz milletin şerrine ihanetine olacak bir şekilde hareket ederek buradan ne FETÖ’cülere ne PKK’lılara ne başkasına selam vermesine bizim asla müsaade etmememiz gerekiyor. Bir tarafta Kobani olayıyla Türkiye’de ayaklanma iç savaş çıkarma içerisinde olan Selahattin Demirtaş ki aynı insan Türkiye’de Apo’nun bebek katili, kadın katili, Çocuk katili Aponun büstünü dikmeye kalkan Selahattin Demirtaş’la kahvaltı yapmayı düşüneceksiniz ama sen onunla nasıl kahvaltı yapmaya gidersin diye buna itiraz eden bir şehit yakınına da her türlü küfürü etmekten geri durmayacaksınız. İşiniz gücünüz bu terör örgütlerine avukatlık olacak. Bunun hiçbir şekilde kabul edilebilir bir tarafı yoktur.

TÜRKİYE’Yİ KUŞATMA GAYRETİNDELER

İşte Akdeniz’de yaşananlar. Bir başdanışmanı var. Siz Doğu Akdeniz’deki uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarınızı kullanmak için hareket ediyorsunuz. O sizi orada işgalci olarak nitelendiriyor. Sınırlarınızı ve insanınızı korumak için sınır ötesi operasyonlar yapıyorsunuz Suriye’de konuşlanmanız gerekiyor konuşlanıyorsunuz sizi Suriye’de işgalci olarak nitelendiriyor. Sınır dışında operasyon yapmanıza yetki veren tezkerenin süresi bitiyor siz bunu uzatmak için meclise götürüyorsunuz Mecliste PKK’nın uzantılarıyla birlikte bir tanesi CHP o tezkerenin uzatılmasına hayır oyu veriyor. Öbürüde çok az sayıda katılımla belki yarısından azını oraya getirerek destek vermiş gibi görünerek zevahiri kurtarmaya çalışıyor, bunların hiçbir tanesinin kabul edilebilir bir tarafı yok emperyalist yapı Güneyden Türkiye’yi kuşatmaya çalıştı. Olmadı şimdi Yunanistan üzerinden Dedeağaç’ta, Adalar’da yeni bir silahlanmanın içerisine girerek Türkiye’yi batıdan kuşatma gayretleri içerisindeler. Tatbikat adı altında Karadeniz’e savaş gemilerini çıkartarak Rusya ile yarattıkları suni bir kriz üzerinden asıl hedef yine Türkiye’yi kuzeyden de Karadeniz’den de kuşatma gayreti içerisinde. Bütün bunlarla mücadele eden Cumhurbaşkanımıza bizim desteğimiz ancak beraber olmamız ve onun vermiş olduğu mücadelenin bir parçası olmamızda geçer” dedi.

FİYAT ARTIŞI SADECE TÜRKİYE’NİN

DEĞİL DÜNYANIN SORUNU

Diğer tarafta dünyanın Covid salgını sonrası ortaya çıkan maalesef üretimin son derece azaldığı bu yüzden yeterli arzın olmamasından talebin yoğunluğundan kaynaklanan ciddi enflasyonist baskıyla karşı karşıya olduğunu kaydeden Bilgiç “ Doğalgazın fiyat artışı yüzde 400’lere yaklaştı kömür artışları yüzde 250’lerde belli özel kömürlerde çimento fabrikalarında kullanılan yüzde 450’nin üzerinde dünyada genel enerji fiyatlarındaki artış yüzde 250’ye ulaştığını bugün Avrupa’da bir benzinin litre fiyatı pompada 0,75 dolar iken 2 dolara yaklaştığını görüyoruz. Türkiye’de bütün bu dünyadaki artışlara rağmen  Cumhurbaşkanımızın talimatıyla onun liderliğinde vatandaşımızın çok daha muzdarip olmaması için Hazine Maliye Bakanımız geçen gün açıkladı ciddi bir şekilde bunların sübvanse edildiğini görüyoruz. Ülkemiz açısından dünyada gıda fiyatları yüzde 40 oranında artmış vaziyette ama hiç kimse bunları görmüyor maalesef. Türkiye’de belli mihraklarında suistimalleriyle gıdadan kaynaklanan artışların üzerinden bir kirli siyaset yürütme gayretleri içerisindeler ama herkes bilmeli ki herkese de anlatmalısınız ki dünyadan kaynaklanan bu problemlerin çözümü gene AK Partidir bunun adresi de AK Partidir” dedi.     

DİĞER HABERLER