EROİNDE ISPARTA İLK SIRADA

Eroinde Isparta ilk sırada

26 Haziran 2024 Çarşamba 21:45

2021 yılı atık su analizi raporuna göre, Türkiye’de metamfetamin ve eroin tüketimi yüksek olan iller belirlendi. Isparta listede ilk sırada yer aldı.

Metamfetamin tüketiminde öne çıkan ilk 15 il şöyle sıralandı: Aydın, Uşak, Bursa, Samsun, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Denizli, Eskişehir, Antalya, Kocaeli, Balıkesir, Burdur, Kayseri ve Isparta.

Eroin tüketiminde ise ilk 15 il şu şekilde: Isparta, Denizli, Edirne, İstanbul, Uşak, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Van, Eskişehir, Kütahya, Tokat, Amasya ve Çorum.

Pilot Uygulama ve Araştırma Genişletildi

Yeşilay, İçişleri Bakanlığı, İstanbul Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle 2019 yılında başlatılan ve İstanbul’un 14 ilçesi ile Adana’nın iki ilçesinde yapılan pilot uygulama, 2020 yılında 62 ile genişletildi. Ancak, Covid-19 pandemisi nedeniyle çalışma üç dönemle sınırlı kaldı. 2021 yılında dört dönem olarak tamamlanan araştırma, esrar, kokain, metamfetamin ve MDMA kalıntılarının yanı sıra eroin kalıntılarına da odaklandı.

Eroin Kullanımında İlk Üç: Isparta, Denizli ve Edirne

2021 yılı kanalizasyon analizi sonuçlarına göre, eroinde ilk üç sırada Isparta, Denizli ve Edirne yer aldı. Isparta, adli istatistiklerde de yetişkin nüfusta uyuşturucu kullanım suçlarında ilk beş il arasında bulunuyor. Transit yoğunluğun olduğu Edirne dışında, Isparta ve Denizli narkotik vakalarda da üst sıralarda yer alıyor

 

DİĞER HABERLER