DEPREMLER SÜRECEK!

Depremler sürecek!

10 Kasım 2014 Pazartesi 15:30

Depremler sürecek:

 

1. Yapı Güvenliği

 

2. Bilinç şart

 

Sdü Jeofiziık Mühendisliği Sismoloji Anabilim dalı (AD)Başkanı; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Şahin, Batı Akdeniz'de depremlerindevam edeceğini söyledi. Beklenen şiddeti ise ''5'' olarak açıkladı.

 

YAPI GÜVENLİĞİ

 

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Yardımcısı;Jeofizik Mühendisliği Sismoloji Anabilim Dalı (AD) Başkanı Prof. Dr. ŞakirŞahin, Isparta’da çok kırıklı yapının bulunduğunu söyledi. Fayların çok küçükparçalar halinde kırıldığını; bu nedenle de küçük sarsıntılar oluştuğunuanlatan Prof. Dr. Şahin, "depremler sürecek dedi.

 

BEKLENEN ŞİDDET: 5

 

'Çok kırıklı yapı nedeniyle yakın bir süreçte güçlü birdeprem olmayacağı' tezini ortaya atan Prof. Dr. şöyle dedi: "5. şiddetinigeçmez. Ama bu deprem gerçeği ile yaşamamamız gerektiğini değiştirmez.

Yapı güvenliğine çok önem vermeliyiz. Depreme karşı bilinçve bilgilendirme faaliyetlerini her zaman gündemde ve sıcak tutmakta fayda var.Depremlerin 'çok uzun olmayan münferit kırıklar üzerinde' oluştuğunu anlatanProf. Dr. Şakir Şahin, "Akdeniz ve Ege'de aktivitelerin devam edeceği'uyarısında bulundu.

 

ANTALYA'YI ETKİLİYOR

 

'Isparta Büklümü'nün Antalya'yı etkilediğini kaydeden Prof.Dr. Şahin, saptamalarına şöyle devam etti:

 

"Isparta Büklümü içerisinde Döşemealtı'nda kümelenme;Korkuteli tarafında yay şeklinde bir gerilme alanı boyunca deprem dizilimiolduğu görülmektedir. Depremler çok uzun olmayan münferit kırıklar üzerindemeydana geliyor. Ege ve Akdeniz'de deprem aktivitileri benzer şekilde devamedecek. Batı Anadolu'da gerilme yerel ölçekte gelişiyor, henüz doğrusal değil.Ancak bölgenin çok kırıklı oluşu ve gerilme birikimlerinin sınırlı faylarüzerinde yığılması endişe yaratacak bir durum değildir. Benzer şekildedepremler Batı Akdeniz ve Anadolu'da devam edecektir.

 

Depremler zaman zaman kendini hatırlatacak. Ancak 5büyüklüğüne çıkabileceğini tahmin etmiyoruz"

DİĞER HABERLER