DEREGÜMÜ KÖYÜ’NE SOSYAL TESİS VE ELEKTRİK İSTENİYOR

Deregümü Köyü’ne sosyal tesis ve elektrik isteniyor

03 Haziran 2023 Cumartesi 10:45

Deregümü Köyü Muhtarı Ali Toprakçı, köyün dağlık bölgesinde yaklaşık 50 tane vatandaşın bulunduğunu, bu bölgeye AEDAŞ tarafından elektrik çekilmesini istedi.

Muhtar Toprakçı sözlerine şu şekilde devam etti; ‘Köyümüzün Değmen üstü diye anılan bölgesinde, yaklaşık 50 tane vatandaş yazlık olarak kalıyor. Biz muhtarlık olarak, içme suyu şebekesini çektik. Şu an tek sıkıntımız, AEDAŞ’ın bu alana 1 Kilometrelik bir ana şebeke hattı çekmesi lazım. Vatandaşlarımızdan bu bölgeye, tek katlı evler yapmak isteyen var ama elektrik olmadığı için ev yapmıyorlar. AEDAŞ’tan ve yetkililerden bu bölgeye 1 Kilometrelik bir elektrik hattı çekilmesi bizim için son derece önem arz ediyor.

Toprakçı, Deregümü Köyü’nün Isparta’nın en büyük köyü olduğunu belirterek, bir sosyal tesis yapılması gerektiğini söyledi.

Toprakçı; ‘Deregümü Köyü, 2 Bin 500 nüfusu ile Isparta’nın en büyük köyü. Aynı zamanda köyümüz ticaret ve üretim ile ilgileniyor lakin böyle bir köyün sosyal tesisi maalesef yok. Biz bu durum için görev süremiz boyunca uğraştık ama maliyetli bir iş. Çok amaçlı bir sosyal tesis, bu seçim döneminde olur ya da seçimden sonra seçilecek milletvekillerimiz bu konu ile ilgili bize yardımcı olurlarsa sevinirim. Deregümü Köyü’nde bayram yemekleri ve festivaller oluyor. Tesis olmaması sebebi ile çok sıkıntı çekiyoruz. Bizim de katkılarımız ve devletimizin iş birliği içinde çok tesisi kurabilirsek, bunun dışında bir sorunumuz olmayacak. Deregümü Köyü halkı, üretmekten ve yaşantısından memnun. Elektrik ve sosyal tesis sorunumuz çözülürse, şükür kendi işimizi götürürüz’ dedi.  (Gizem Sarıkaya)

DİĞER HABERLER