DOĞAYI KEL BIRAKTILAR

Isparta ve Antalya'da mermer ve taş ocaklarının yol açtığı doğa tahribatına bölgede yaşayan vatandaşlar isyan ediyor.

12 Ağustos 2014 Salı 12:38

ISPARTA BİLİRKİŞİ HEYETİ BEKLİYORLAR

Sütçüler İlçesi Çandır Köyü mevkiinde mermer ocakları tarafından tamamen kanunsuz, hukuksuz, her tarafı pislik dolu, ihanet dolu,rüşvet dolu doğa katliamlarını incelemek üzere bilirkişi heyeti bekleniyor. Obölgede yaşayan vatandaşlar ise, bilirkişi heyeti göndermesi için 4 yıldır bekliyor.


ANTALYA'DA YEŞİLİ BİTİRİP KELİ BIRAKTILAR

ANTALYA'NIN Finike İlçesi'ne bağlı Alacadağ ve Gökçeyaka köylerindeki Kızılcık Yaylası'nda mermer ve taş ocaklarının yol açtığı doğa tahribatına ilişkin bölgede faaliyet gösteren firmalardan Adalya Mermer, 100 hektarın üzerindeki alandaki çalışmalarını tamamladı.

Firmanın, sözleşmeye aykırı olarak alanı rehabilite etmeden terk etmesi nedeniyle köylüler, Orman İşletme Müdürlüğü aleyhine dava açmaya hazırlanıyor.

Antalya Kent Konseyi Tüketici Hakları Çalışma Grubu BaşkanıAli Ulvi Büyüknohutçu, bölgedeki Kızılcık Yaylası'nda yaklaşık 8 yıl öncefaaliyete başlayan ve 100 hektarın üzerindeki alanda limra taşı çıkartan AdalyaMermer firmasının, yaklaşık 4 ay önce faaliyetini tamamlayıp alanı terkettiğini söyledi.

Firmaların imzaladıkları sözleşmelerde 'Bölgeye eski eğimiverilerek ağaç dikilir' denildiğine dikkat çeken Büyüknohutçu, "Fakat bırakın toprak getirilip eski eğimin verilmesini, ağaçlandırma bile yapılmıyor.Söz konusu firma 3.5-4 ay önce alanı Orman'a teslim etti. Ancak görüldüğü gibi hiçbir rehabilitasyon gerçekleştirilmedi. Sanırım girilmesi tehlikeli olacağından dolayı kazı yapılan bölgenin etrafı tel örgüyle çevrildi"dedi.

Bölgede benzer mermer ve taş ocağı firmalarınca kazı tamamlandıktan sonra rehabilitasyonu yapılmayan 5-6 alan daha bulunduğunu söyleyen Büyüknohutçu, "Bunların içinde 6 yılı geçmiş yerler de var ve tekbir ağaç bile dikilmemiş. Alanlar olduğu gibi içler acısı durumda bırakılmış"dedi. 

ISPARTANINDA KADERİ FİNİKE GİBİ OLMASIN

DİĞER HABERLER