DOĞUM SIRASINDA ÖLDÜ DEDİLER

DOĞUM SIRASINDA ÖLDÜ DEDİLER

22 Ağustos 2014 Cuma 11:00

ISPARTA'da yaşayanMehmet İbrahim ve Hüsniye Çokar çifti, tam 14 yıl önce hastanede ölü olarak doğduğuiddia edilen bebeğinin kendilerine verilmeden hastane tarafından defnedildiğiniancak yerinin kendilerine söylenmediği gerekçesi ile şikayetçi oldu. Babaİbrahim Çokar, bize doğum sırasında öldüğünü söylemişlerdi. Ancak daha sonraise yakınlarımız tarafından ölmediğine dair bilgiler alınca araştırmaya çıktık.Ancak halen daha bir sonuç alamadık dedi.

2000 yılında IspartaKadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde doğum yapan Hüsniye Çokar'ınbebeği ölü olarak doğdu. İddiaya göre ise Baba Mehmet İbrahim Çokar, o günbebeğin hastane tarafından kendilerine verilmediğini söyledi. 2007 yılındaİbrahim Çokar, defin işlemlerinin hastane tarafından yapıldığını ancak bebeğinnereye gömüldüğünü söylenmediği gerekçesi ile şikayetçi oldu. Çokar; "2000yılında doğan bebeğimiz bize öldüğü söylendi. Ogün hastanede eşimin yanındarefakatçi olan annem çocuğumuzun öldüğünü söyledi. Bizde o acıyla sarsılmıştık.Ancak 2007 yılına yakınlarımız tarafından bebeğimizin ölmediği ile ilgili birtakım haberler aldık. O yıldan bu yana bebeğimizin öldüyse nereyedefnedildiğini araştırmaya çıktık" dedi.

"NÜFUSTA KAYDI YOK"

Baba İbrahim Çokar,2011 yılında eşinin tekrar doğum yaptığı ancak dünyaya gelen kız bebeklerininde ölü doğduğunu söyledi. Çokar, ölü olarak doğan bebeğimizin aile nüfusumuzdakayıtları mevcut ancak 2000 yılında bize öldüğü söylenen bebeğimizin ne kaydıne de nereye gömüldüğü hakkında bilgimiz var dedi. Çokar, defnedildiğisöylenilen mezarlıkta bile araştırma yaptığı ancak herhangi bir kayıtarastlayamadığını da ekledi.

HASTANE: 7 GÜN İÇİNDE ALINMAYAN ÖLÜNÜN DEFİN İŞLEMİ YAPILIR

Isparta Kadın Doğumve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ise, baba İbrahim Çokar'ın şikayet dilekçinekarşılık olarak şu açıklamayı yayınladı: "Ölüm anında sahibi yanındaolmayan cenazelerin sahiplerinin gelmesi için uygun bir süre beklenir. Ancaksahiplerine duyurulmak kaydıyla bu süre hiçbir şekilde 1 haftayı geçmez. Tıbbıve hukuki sakınca bulunduğu hallerde cenaze, sahiplerine verilmez. Gerekenlerkurum tarafında yapılır ve cenaze sahiplerine bilgi verilir. 7 gün içerisindeailece alınmayan ölü bebeklerin hastana tarafından Akyol mezarlığına gömüldüğübelirtilir" cevabı verildi.

BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

Baba İbrahim Çokar,artık bebeğimizin öldüğüne inanmıyoruz. Eğer öldüyse neden bir resmi evrakimzalamadık. Ve hastane tarafından gömüldüğü söyleniyor. Mezarlıkta yaptığımaraştırmada görevli bana böyle bir defin işleminin kayıtlarda geçmediğinisöyledi. İlk şikayetimde mahkeme takipsizlik kararı verdi. Şimdi tekrar birdava açıyorum. Ve bu süreçten sonra çocuğumuzun ölmediğine inanıyorum. Bu işinpeşini bırakmayacağım dedi.

CumhuriyetSavcılığına ilk şikayette bulunuldu. 2008 yılında açılan davaya takipsizlikkararı verildi. Daha sonra ise ikinci dava açılarak hastane yönetimi hakkındaölen bebeğin nereye defnedildiği öğrenilmek istenildi.

Doğum sonrasında isehastane yönetimi tarafından kendilerine resmi bir evrak ulaşmadığını belirtenBaba İbrahim Çokar, Ne eşimden ne de kendimden bebeğimizin öldüğüne dairherhangi bir resmi evrak imzalatılmadı. Hastanenin bana göndermiş olduğu bütünevraklar içerisinde tek bir imzamız yoktur" dedi. İbrahim Çokar ayrıcahastane evraklarında eşinin isminin yanlış yazıldığını da belirtti.

 

DİĞER HABERLER