ISPARTA OTOGARI YENİ YERİNE TAŞINDI

Isparta Otogarı yeni yerine taşındı

01 Mayıs 2024 Çarşamba 17:31

Isparta’da yapımına 2018 yılında başlanan Şehirler Arası Otobüs Terminali 6 yıl aradan sonra tamamlanarak hizmete girdi.

Çünür Mahallesi İstanbul Caddesi üzerinde bulunan otogar törenle hizmete açıldı. Açılış nedeniyle yeni otogar alanında saat 15.00’de bir tören gerçekleştirildi. Isparta Valisi Aydın Baruş, AK Parti milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin,  Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Çelik, siyasi parti il başkanları, belediye başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri, otogar esnafları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle yeni otogar hizmete açıldı.

Otogar işletmecileri adına konuşan aynı zamanda AK Parti belediye meclis üyesi de olan Musa Macit, yeni otogar sayesinde hem otobüs işletmecileri hem yolcuların rahat edeceklerini belirterek; ‘Yeni otogarın tamamlanması konusunda hassasiyet gösteren belediye başkanımız Şükrü Başdeğirmen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Günlük 500 otobüsün çıkışına uygun şekilde inşa edilen otogarın Ispartamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum’ dedi.

ESNAFIMIZIN FİKRİNİ ALARAK DİZAYN ETTİK

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yapımına 2018 yılında başlanan ve tamamlanamadığı için kendi dönemlerine kalan otogarı esnaflarla birlikte yerinde inceleyerek plan değişikliğine gidildiğini ve onların arzusuna göre yapımının tamamlandığını belirtti.

1976 yılından bu yana 48 yıldır Isparta’ya hizmet veren eski otogarın artık boş kaldığını belirten Başkan Şükrü Başdeğirmen konuşmasında o bölge ile ilgili müjde verdi. Başdeğirmen;

“Eski otogarın olduğu noktada önemli bir projeyi hayata geçireceğiz. Altına 3 katlı kapalı otopark ve 2 bin öğrencinin aynı anda yararlanabileceği Öğrenci Yaşam ve Kültür Merkezi inşa edilecek. Aynı zamanda 80 bin metrekarelik bir kent meydanı oluşturulacak. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Yeni otogar alanında boş olan bölümlere ne olacağı konusunda henüz net bir karar çıkmadığını ancak kesinlikle AVM gibi bir şey düşünmediklerini hatırlatan Başkan Şükrü Başdeğirmen;

“Bizim düşüncemiz burada bir düğüncü merkezi oluşturmak. Şimdi çevre illerimizde, ilçelerimizde bulunan esnaflarımızla görüşme halindeyiz. Eğer başarabilirsek burada düğün eden vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir alış veriş merkezi kuracağız. Nedir işte efendim mobilyacısı, beyaz eşyacısı, çeyizcisi, kuaförü, gelinlikçisi, konfeksiyoncusu burada olsun düğün eden herkes gelsin buradan ihtiyaçlarını karşılasın düşüncesindeyiz. İnşallah bunu başarırız. Zira Isparta’da 4 AVM var ve yeni bir AVM’yi şehrimiz kaldıramaz” sözlerine yer verdi.

ESKİ OTOGAR ALANININ BU ŞEKİLDE DÜŞÜNÜLMESİ ÇOK GÜZEL

Isparta Valisi Aydın Baruş da yaptığı konuşmada yeni otogarın hayırlı olmasını diledi ve eski otogar alanının insanların sosyal yaşamlarını kolaylaştıracak bir şekilde değerlendirilme düşüncesini takdir ile karşıladığını belirtti.

Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası açılış kurdelesi protokol ve esnaflar tarafından birlikte alkışlar eşliğinde kesildi.

Protokol üyeleri seyahat firmalarının işyerleri ile otogarda işyeri bulunan esnafları ziyaret ettikten sonra açılış programı tamamlandı.

DİĞER HABERLER