EĞİTİMDE YÖNTEM FARKI

EĞİTİMDE YÖNTEM FARKI

04 Ocak 2017 Çarşamba 10:44

Vali Şehmus Günaydın, eğitime yönelik çalışmalardan ve uygulamaları anlattı. Isparta'da yeni okul yapmanın önündeki en büyük engelin arsa problemi olduğunu belirten Vali Günaydın, eğitimde yaşanan sorunları dakaynağına kadar inerek tespit ettiklerini bildirdi. Günaydın, şu açıklamalarda bulundu:

EĞİTİMDE KALICI ÇÖZÜM

İÇİN ÇOK MESAFE ALAMADIK

     Hain kalkışma yaşadığımızdan dolayı milli eğitimdeki sorunların kalıcı şekilde çözülmesi için çok önemli mesafe alamadık. Kalıcı çözümden kastettiğim okulların fiziki durumları. Yeni okul yapacağımız kaynağımız olmasına rağmen maalesef arsa konusunda yaşadığımız ciddi sıkıntılar bu konuda ciddi mesafe almamıza engel oluyor. Bugün bazı mahallelerimizde yeni okul yapalım dediğimizde o mahallemizde okul yapacak arsa konusunda büyük zorluklarla karşılaşıyoruz.Muhtarlarımızla değerlendirme yaptık, belediye başkanımızla da bu konuyu konuştuk; arsa konusunda kısa sürede çözüm bulabilirsek ilimizde mahallelerimizin ihtiyaç duyduğu okullarımızı kısa sürede inşa edeceğiz. Çünkü eğitim kalitesini artırabilmek için mutlaka ve mutlaka fiziki mekanlarımızın da çok iyi olması gerekiyor. Çocuklarımızın temiz, sağlıklı bir binada eğitim görmeleri eğitime olumlu katkı yapacak bir olay. 2016 yılında gerçekleştiremediğimiz fiziki mekanları 2017’de gerçekleştiririz diye temenni ediyorum.

BİRE BİR GÖRÜŞME METODU

     Eğitimin içinde olan herkesi dinliyoruz. Ortaokul müdürlerimizi çağırıp, saatlerce dinliyoruz.Onların öneri ve taleplerini istiyoruz. önümüzde de her okulun gerek Türkiye gerekse merkez ilçe ortalamasına göre başarısını çıkarttık. Eğer o okulumuz Türkiye ya da il ortalamasının altındaysa bunun nedenlerini soruyoruz.Kendileri de yaşadıkları sorunları anlatarak, sorununun çözümüne katkı veriyorlar. Bir sorunu kaynağından dinlemek sorununun çözümü için atılmış en güzel adımdır. Okullarımızda öğrencilerin başarısını yükseltmek için sadece  bizlerin, okul yöneticilerinin çalışması değil veli ve ailelerin de katkılarını bekliyoruz.

DİĞER HABERLER