ELİNİZ ARMUT MU TAŞLIYORDU

ELİNİZ ARMUT MU TAŞLIYORDU

04 Şubat 2019 Pazartesi 23:39

KOKU SORUNU

Bu bölge 2000 yılında kamu yatırımı kapsamında resmileşiyor. Bölgenin alt yapısı ve Arıtma tesisi için 1 milyon 920 bin TL ayrılıyor.

2002’de siz iktidara geliyorsunuz RECEP ÖZEL de MİLLETVEKİLİ oluyor ama ilerleyen yıllarda işler öyle olmuyor.

Sizden önce resmileşen şekilde yapmayarak derici esnafımıza Halkbank’tan 9 milyon 835 bin TL kredi çektiriyor ve tamamen esnafımıza yaptırıyorsunuz. Yani sizin yapmanız gerekeni esnafımız kendi cebinden yapıyor.

Ey Recep Özel sen 2002-2007 arasında ne işle uğraştın? Niye kamu yatırım planında gözüktüğü gibi bu arıtma tesisini yaptırmadın?

Arıtma tesisinin yapılması koku sorununu gidermede tek başına yeterli olmuyor, kapalı sisteme geçilmesi gerekiyor. Bunun da maliyeti 3.2 milyon TL’ye ihale ediliyor. Bu rakamın yarısı yani 1.6 milyon TL’si Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in araya girmesiyle BAKA tarafından hibe olarak veriliyor, kendisine teşekkür ederiz. Kalan 1.6 milyonun ise 400 bin TL’si belediyenin, 400 bini İl Özel İdaresinin, 400 bini ITSO’nun, 400 bini de derici esnafımızın payına düşüyor.

Ben Cuma günü gittim, üzerime düşeni yaptım. 400 bin TL’nin ödenmesi talimatını verdim. Bununla da yetinmedim havuz çıkışındaki 3 km’lik kapalı tahliye sisteminin yapılması işini de mücavir alan sınırı dışında olmasına rağmen ben üstlendim.

Şimdi Sayın Şükrü Başdeğirmen “kokunun sahibi biziz” diyor. Bende aynen öyle diyorum. ITSO olarak bugüne kadar ne yaptın, üzerine düşeni yaptın mı?

Sayın Recep Özel diyor ki 2012’de gelmiş  belediyeye ait arıtma tesisinin “kapalı kanal sistemini yapalım” teklifinde bulunmuş. Öncelikle şunu söyleyeyim; kokunun esas sebebinin bizim tesisimiz olmadığı anlaşılmıştır. Çevre İl Müdürlüğü bu tür tesislerde koku oranının üst sınırını 1000 olarak belirlemiştir. Bizim tesisimizde ise bugüne kadar 1 kere bu sınır aşılmış ve bu dakikadan sonra koku ile mücadele başlamıştır. Bu kapsamda biyolojik artıma için Japonya’dan koku giderici bakteriler getirttim ve bu sayede de koku değerini 335’e düşürdüm şu an bu tesisin değerleri referans değerin çok çok altındadır.

Yani biz bu biyolojik arıtmayı yapmadıktan sonra Recep Özel’in dediği kanalı yapsak da bir faydası yoktu. Şimdi değeri düşürdük ve sıra kapalı kanal yapmaya geldi. 5 km’lik kapalı kanalın yapımına başladık. Sav Belediye Başkanımız da destek veriyor. Sayın Recep Özel gölge etmesin başka ihsan istemez.

Recep Özel ilk milletvekili olduğunda işini takip etse, önceki kamu yatırım planında planlandığı gibi arıtma tesisini yaptırsaydı zaten şu anda bunları konuşuyor olmayacaktık. Bu kokunun asıl ve birinci derecenden sorumlusu Recep Özel’dir gel gör ki şimdi çıkıp bizi suçlamaya çalışıyor ama Ispartalı Recep Özel'i de beni de iyi tanır kendisini Allah'a havale ediyorum.

 

DİĞER HABERLER