ENGİN CEVAP VERME İHTİYACI DUYDU

Yapmış olduğumuz Haber sonrası BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin bizi arayarak konuyu anlatması üzerine haberi yayından kaldırmıştık. Bugün ise haberle hiç bir ilgisi olmayan bir yayın kuruluşundan bizlere cevap verdi.

25 Temmuz 2014 Cuma 04:16


BOMBA 32 DE YAPILAN HABER

O ZAMAN İHALEYİ NEDEN İPTAL ETTİNİZ?

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın geçen yıl Şubat ayında,fesat karıştırıldığı iddialarıyla apar topar iptal ettiği KOSGEB girişimci eğitimini de içeren bir davada, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, bu ihalede dahil hakkında birçok benzer iddialar bulunan KOSGEB’in Antalya’daki müdürünü savundu. Tuncay Engin’e sorumuz madem ihaleye fesat karıştırılmadı, KOSGEBmüdürüyle birlikte basın toplantısı yaparak duyuracağınız eğitimi apar topar neden iptal ettin?

Merkezi Isparta’da, Antalya ve Burdur’u da kapsamına alan ve Mali Destek Programı başta olmak üzere birçok benzeri desteklemelerde şeffaflığından şüphe duyulan BAKA, yeni bir skandala imza attı. BAKA’nın ulusal basına da gündem olan geçen yıl Şubat ayında KOSGEB Girişimcilik Eğitimi’ni üstlenmişti. İhaleyi yapan BAKA, tam eğitimin başladığı gün bir şikayet maili üzerine apar topar ihaleyi iptal etmişti.

BAKA’nın Fehime Gamze Özdamar isimli eğitmene 10 paket halinde 35 bin TL’ olduğu belirtilen bir bedele ihale ettiği eğitime yönelik gönderilen şikayet mailinde, KOSGEB girişimci eğitimlerini vermek üzere işealınan Gamze Özdamar isimli eğitimcinin, KOSGEB Antalya Merkez Müdürü Kazım Akgün tarafından BAKA’ya tanıştırıldığı, ikisinin de İzmirli olduğu, ayrıca KOSGEB Genel müdür yardımcısı Hüseyin beyin önünde de Kazım Akgün’ün bu konuyu kabul edip, bizzat İzmir’den kendisini getirdiği, KOSGEB’in özel aracıyla Fehime Gamze Özdamar’ı Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokenti’ndeki BAKA ofisine defalarca getirip-götürdüğü belirtiyordu.

Şikayette bu iddialarla birlikte, “Antalya’da bir tane eğitim verebilecek kimse kalmadı mı ki İzmir’den bir eğitimci getirilmesi ihtiyacı doğdu?” şeklinde bir de soruyla karşılayan BAKA yönetimi, aynı gün BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve KOSGEB Antalya müdürünün birlikte eğitim başladığına dair yapacağı basın toplantısını iptal etti. Basın toplantısının dışında, ilk gün eğitim verilmesine rağmen, eğitimlerin kalan diğer bölümleride hemen apar topar iptal edilip, sözkonusu eğitimlerin farklı bir eğitimciyle yapılacağı açıklanmıştı.

BAKA ve KOSGEB arasındaki karanlık ilişkiler bir yıl sonra ilginç bir savunmayla yeniden gündeme geldi. Bomba32, KOSGEB Antalya Bölge Müdürü’nün ayrıca süren yolsuzluk soruşturmaları ve mahkemelerine yönelik fesat karıştırıldığı iddia edilen bu ihalenin içinde olduğu ve BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’in apar topar iptal edip, sonra da savunduğu belgeye ulaştı.

MADEM FESAT KARIŞTIRMADINIZ NEDEN İPTAL ETTİNİZ?

KOSGEB Müdürünün arkadaşına peşkeş çekildiği ve parasının da BAKA’nın kasasından çıktığı belirtilen ihaleye yönelik, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, KOSGEB müdürünün davasında kullanılmak üzere yazdığı resmi yazı şöyle;

“1-Ajansımızın eğitmen belirleme sürecinde şahsınız dahil hiçbir kimse veya kurumun telkini, baskısı söz konusu değildir.

2-Eğitimci Fehime Gamze Özdamar’ın görevlendirilmesi kurumumuz hizmet satın alma prosedürlerine ve mevzuata uygundur.

3-Adı geçen şahsın e-posta ile tarafımıza ilettiği bilgi talebine Bilgi Edinme Kanunu kapsamında cevap verilmiştir

4-Ajansımız tarafından Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde verilen cevapta her hangi bir kişi veya kurumun iddia ve ithamlarını kabul veya ret amacı güdülmemiştir. Verilen cevapta ajansımızla ilgisi olmayan ihtilaflı durumdan kaçınılması amaçlanmıştır. 

Yorumu okuyucularımıza bırakıyoruz...

 

BAKA GENEL SEKRETERİNİN BU HABERE SAVUNMASI

Antalya, Isparta ve Burdur illerinin yatırım potansiyellerini artırmak amacıyla çalışmalarını sürdüren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın yaptığı ihale ve doğrudan satın alma işlemleriyle ilgili Genel Sekreter Tuncay Engin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İhaleleri şeffaf bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Engin, “Kimseden çekinmiyoruz. Şikayeti olan varsa gidip ilgili mercilere başvurabilir” dedi.


DİĞER HABERLER