SDÜ’DEN “BELEDİYE YAPAY ZEKÂ KULLANIM KILAVUZLARI” GELİŞTİRME PROJESİ

SDÜ’den “Belediye Yapay Zekâ Kullanım Kılavuzları” Geliştirme Projesi

13 Mayıs 2024 Pazartesi 13:24

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Okcu yürütücülüğünde geliştirilen “Fırsat ve Riskleriyle Geleceğe Dokunmak: Büyükşehir Belediyelerinde Yerel Politika Tasarımı ve Hizmet Sunumunda Yapay Zekâ Dönüşümü Araştırması” başlıklı proje, TÜBİTAK tarafından açılan "Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı" kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK-Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma ve Destek Grubu (SOBAG) tarafından kabul edilen ve kısa adı “BEYAZ Projesi” olan projede, başta büyükşehir belediyeleri olmak üzere ülkemizdeki tüm belediyelerde hem vatandaşlara yönelik hizmetlerin daha iyi şekilde sunulmasında hem de yeni yerel politikaların oluşturulmasında yapay zekânın nasıl kullanılabileceği araştırılacak. Aynı zamanda “Türkiye Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi” ile uyumlu olarak geliştirilen BEYAZ Projesi’nde bir taraftan belediyelerin yapay zekâ kullanımındaki “olgunluk seviyeleri” ortaya konulacak, diğer taraftan da ileriye dönük olarak “belediye yapay zekâ kullanım kılavuzları” geliştirilecek.

Proje ekibinde, SDÜ İİBF öğretim üyeleri Doç. Dr. Elvettin Akman ve Doç. Dr. Çiğdem Akman ile Hacettepe Üniversitesi İİİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Yıldız ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İİİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cenay Babaoğlu araştırmacı olarak yer alıyor.

DİĞER HABERLER