EVET ÖNÜMÜZE BAKALIM

EVET ÖNÜMÜZE BAKALIM

10 Temmuz 2019 Çarşamba 00:26

Beklenin aksine, başkanımız Şükrü bey, üstlendiği belediye başkanlığı görevini 31 Mart’tan bugüne olgunlukla sade ve telaşsız götürüyor. Zira Şükrü bey, kendisini şehrin emini olmaya adamış. Bunu etrafına da gayet iyi hissettirmekte. Biz Ispartalılara ise, ilk üç ayda bıraktığı intiba bu minvalde.

Kamuoyunun beklentisi de öncelikle belediye içinde A takımı yapılanması yönündeydi. Sokaktaki hemen herkes geçmiş on yılların özlemiyle muhtemel müdür ve başkan yardımcısı atamaları hakkında yorumcu kesilmişti.

Ama aslında bu değişiklikler biz vatandaşları değil de daha çok Şükrü başkanımı ilgilendirmekte idi. Zira yapacağı muhtemel değişiklikler beş yıl boyunca çalışacağı ekibini oluşturma adına öncelikle Şükrü beyin elini güçlendirecekti.

Uzun yıllardır alışık olduğumuz yerel siyasi gelenekte belediye başkanlarının hemen hepsi bu türden değişiklikleri hemen seçim sonrasında yaparak, yıllar içinde de deneme-yanılma metoduyla bürokrat değiştirme usulüyle çalışırlardı. Ama görünen o ki Şükrü başkan, eski başkanlarımıza pek benzemeyecek. Belediye yönetimi konusunda kendine has bir yol izleyecek. Zaten atalarımız da: Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır, dememişler midir?

Bütün bunları neden söyledik? Çünkü Şükrü başkanım geçen belediye meclisinde Bugün bu memleketin için en acil sorun olan ITKM konusu görüşülürken “Burası (ITKM) Isparta’nın cenazesidir. Biz bu cenazeyi burada böyle bırakmayacağız ve er-geç kaldıracağız. ITKM için bu şehre yakışan bir çözümü en kısa zamanda hayata geçireceğiz. Bunun için de bugünden sonra önümüze bakacağız. Geçmişle uğraşmayacağız” ifadelerini kullandı. Anlaşılan o ki Şükrü başkan, ITKM konusunda acele karar verip de hata yapmamak ve cenazeyi elbirliğiyle kaldırmak derdinde. Geçmiş belediye başkanlarının yaptığı gibi “enkaz edebiyatı” yaparak siyasi rant peşinde değil. Ticaretin içinden geldiği için şehrin merkezinde 55.000 m2 alanın ticari anlamda taşıdığı değeri herkesten çok daha fazla bilmekte. Geçmiş başkanların kaprisleri nedeniyle yıllardır kamu malının hovardaca heba edilmesine gönlü razı olmamış. Bu şehrin bir ferdi olarak içinde bir sızı oluşmuş. Eline geçen ilk fırsatta ITKM için her türlü riski alarak her türlü fedakarlığı yapmaya hazır bir başkan profili çiziyor. Teşekkürler sayın başkan! 

Ayrıca geçen belediye meclisinde ITKM’nin toplu konut alanı yapılma ihtimali de konuşulmuştu. Ancak Şükrü başkan ITKM konusunda hala en uygun ve en rantable çözümü bulmamış olsa gerek ki, henüz bunu vatandaşla paylaşmadı.

Şükrü başkanım hiç acele etmeyin! Kararınızı ve karar sonrası gayretinizi biz Ispartalılar biliyor ve bekliyoruz. Acele etmeyelim. Acele edip de bu şehri uygunsuz çözümlerle karşı karşıya koymayalım! Siz her zamanki gibi sakinliğiniz ve ağırlığınızla yolunuza devam edin!

Şükrü başkanım, biliyoruz ki bu şehirde, bu şehrin değerlerini ve enerjisini en verimli şekilde değerlendirip, bu enerji ve değerleri ülke ve dünya piyasasına sunmak isteyen onlarca müteşebbis var. Bu müteşebbisler eski başkan GÜNAYDIN bey döneminde belediyemize gelip gittiler. Bu şehrin değer üretmesi ve satması anlamında Yusuf Ziya beyden yardım istediler. Oysa o günlerde GÜNAYDIN başkanım sadece kendi mimari hülyalarıyla yatıp-kalkmaktaydı.

 

Bugün şehrimiz Isparta, elindeki değerleri olan gül, lavanta, enerji, mermer, tarım, turizm, meyve-sebze, orman ve doğal yapısı ile bölgesinde liderliğe oynamaya çok müsait bir şehir. Sadece lokomotif, lider ve idealist yerel yöneticilere ihtiyaç duyuyor. İnşallah o aradığı aktörü de bulmuştur.

Şükrü başkanım elindeki yerel iktidar gücüne, merkezi iktidar gücünü de ilave ederek bu şehir için ab-u hayat (can suyu) olacaktır. Ben buna inanıyorum. Artık müteşebbisler de vakit geçirmeden Şükrü başkanla irtibata geçip, Ispartalılar olarak beklentilerimize çare olsunlar. Benden söylemesi…

İsmail TANIŞMAN

 

DİĞER HABERLER