FETÖ'NÜN BEDDUA ÜSTÜNE BEDDUA ETTİ

Isparta'da gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunun ardından açılan ve 52'si tutuklu 130 şüphelinin olduğu davanın görülmesine başlandı.

15 Ağustos 2016 Pazartesi 18:10

Mahkeme Başkanı Mustafa Yazıcı, sanıkların kimlik tespitlerinin ardından, sanıklara iddianameyi okudu, sanıkların üzerlerine atılı suçları saydı. 

Başkan Yazıcı, iddianameyi okumasının ardından daha sonra savunma için tutuklu sanık Osman Demirhan'ı çağırdı. 

25 yıldır devlete hizmet ettiğini dile getiren Demirhan,"PDY'nin içinde değilim. Kim içindeyse Allah onun belasını versin. Kim devlete ihanet içinde ise Allah onun da belasını versin. Kim ekmediğini yediğini, suyunu içtiğini kalkışma da bulunduysa Allah onun da belasını versin" dedi. 

Isparta'ya oğlunun SDÜ'yü kazanmasının ardından geldiğini ve burada 8 yıl kaldığını anlatan Demirhan, bu dönem zarfı içerisinde FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kapatılan Altınbaşak Eğitim Kurumları'nda yöneticilik yaptığı kaydetti.

İddianamede kendisinin Isparta İl İmamı olarak gösterildiğini dile getiren Demirhan, kendisinin sadece söz konusu okulda yöneticilik yaptığını, imamlık nedir bilmediğini ileri sürdü.

Kendisine mesleğinden dolayı "hoca" denildiğini belirten Demirhan,  örgüt adına"himmet" adı altında para toplamadığını da savundu.

Demirhan, "2011 rektörlük seçimlerinde Hasan İbicioğlu'nun seçilmesini sağlamak için öğretim üyelerinin içinde bulunduğu bir platform kurdurduğu" suçlamasını reddetti.

Hakim Yazıcı'nın "neden çok sık yurt dışı ziyaretlerini yapıyorsun" sorusuna "Gezmeyi severim. Ekonomim durumum iyi" şeklinde yanıt veren Demirhan, gözaltına alınmadan önce gittiği Amerika ziyaretinin sebebini  "Bir arkadaşımı ziyaret için gittim. Orada Newyork ve Newjersey'i gezdim" olarak açıkladı.

Mahkeme Başkan'ı Yazıcı'nın Amerika'da örgüt elebaşısı Fetullah Gülen ile görüşüp görüşmediği sorusuna ise "hayır, oraya her giden onunla görüşmek zorunda mı" şeklinde cevap verdi.  Demirhan, Yazıcı'nın  Amerika dönüşü Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınması sırası da valizlerden ele geçirilen takkelere ilişkin soruya ise "Ben bu takkeleri İstanbul'dan aldım. Kenya ve Somali'deki arkadaşlar takke bulmakta zorlandıklarından oraya gittiğimde bunları onlara veriyorum. Bu takkeleri Amerika''dan getirdiğim doğru değildir" şeklinde yanıt verdi.

DİĞER HABERLER