GÖZALTINDAKİ POLİSLER ADLİYEYE ÇIKARILIYOR

ISPARTA Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 3'ü eski 10 emniyet personeli, resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira iddiasıyla gözaltına alınmasının ardından Isparta’da bulunan polis memurlarının aileleri Adliye Sarayı önünde bir araya gelerek gözaltı kararlarını protesto etti.

20 Ocak 2015 Salı 19:24

GÖZALTI KARARINA AİLELERDEN TEPKİ

Gözaltına alınanlardan Peyami Baykara ve Mehmet Şanverdi'ninavukatı Hıdır Yıldız, "Tüm Türkiye'de başlatılan 17-25 Aralık yolsuzluk verüşvet operasyonu sonucunda algı operasyonu yapılmış olup, Isparta ayağımüvekkillere karşı yapılmıştır. Elle tutulur, gözle görülür somut hiçbir delilyok. Müvekkiller daha önce ifade verdi. İfadeleri gereğince savcı gözaltıkararı almamıştı. Şimdi gözaltı kararı uygulanmıştır. Şehir dışında bulunanşüphelilerin de getirilmeleri beklenmektedir. Yarın öğleden sonra ifadelerinebaşlanılacağını savcı bey ifade etti. Suçların toplam cezası 3-6 aydan basitsuçlardır. Yarın savcı beyin vereceği kararı bekliyoruz. Müvekkillerimizherhangi bir suç işlememişlerdir" dedi.

'AİLESİNİ İHMAL EDEREK ÇALIŞTI'

Mehmet Şanverdi'nin eşi Mukaddes Şanverdi ise "Eşim 20yıllık memur. Sadakatli bir şekilde görevini yaptı. Ailesini ihmal ederekçalıştı. Biz bunu hak etmedik. Allah var gam yok. Mehmet Şanverdi'den gururduyuyorum" diye konuştu.

Peyami Baykara'nın eşi Meral Baykara da "Allaha şüküryanlış yapmadı. Gurur duyuyoruz. Allah var gam yok" şeklinde konuştu.

Grup daha sonra Adliye binası önünden ayrıldı.

DETAYLAR AZ SONRA SADECE BOMBA 32'DE 

DİĞER HABERLER