GÜNAYDIN O PROJEYİ NEDEN ONAYLAMADI!

Isparta Belediyesi tarafından Batıkent Mahallesinde yapımı devam eden Gökkubbe Fuar Alanı için çalışmalar devam ediyor. 9 bin metrekare kapalı alana sahip olan Gökkubbe'nin çatısına ve çevresindeki otopark alanına Güneş Enerjisi Santrali kurularak projenin daha fazla çekici olması sağlanabilirdi. Ancak Başkan Günaydın, kendisine sunulan GES projesini onaylamadı.

29 Temmuz 2015 Çarşamba 13:12

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK PROJE

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın"Gelecek 100 yıla hitap edecek" dediği Gökkubbe Fuar Alanı için çalışmalar hızla sürüyor. Çok amaçlı olarak kullanılabilecek şekilde dizayn edilen Gökkubbe'nin önümüzdeki yıl Nisan ayında bitirilmesi bekleniyor. Zaman zaman fuar alanıyla ilgili açıklamalarda bulunan Günaydın, bu alanın uluslararası nitelikte olacağını sık sık dile getiriyor. Başkan Günaydın,Gökkubbe'nin çatısına Güneş Enerjisi Santralinin kurulumunu onaylasaydı, güneş enerjisi alanında en uygun yerlerden birisi olan Isparta’da böyle örnek bir projenin yapılması; hem belediye açısından, hem diğer kamu kuruluşları açısından, hem de ülkemizdeki güneş enerjisi potansiyelinin değerlendirilmesi anlamında oldukça faydalı bir bakış açısı ve farkındalık yaratabilirdi. 

YILDA 428 BİN DOLAR ENERJİ GELİRİ MÜMKÜN

50 bin metrekarelik alanda yaptırılan Gökkubbe Ulusal Fuar,Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri ile Katlı Otopark Projesi 9 bin metrekaresi 100 metre çapında fuar alanı ve 3 katlı toplam 9 bin metrekarelik otoparktan oluşuyor.  Otoparkla birlikte 12 bin metrekare alana kurulabilecek olan 2 Mw kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali,yılda yaklaşık 428 bin dolarlık enerji üretimi gerçekleştirebiliyor.Tüm projelerinde "10-15 sene ileriyi düşünmek yanlıştır. Gelişmiş ülkeler enaz 100 sene sonrasını düşünüyorlar." diyen ve Gökkubbe içinse"Önümüzdeki 100 yıl hizmet edecek bir fuar alanı" yorumunu yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın yılda 428 bin dolarlık 'temiz enerji'üretimine neden karşı çıktığı merak konusu.

 

DİĞER HABERLER