GÜLLER İÇİNDE UĞURLANDILAR

Güller içinde uğurlandılar

04 Mayıs 2024 Cumartesi 12:10

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları kapsamında "Anadolu'nun Çocukları Anadolu Mektebi Yolunda" temasıyla düzenlenen gezi kafilesini İl Millî Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen ve Isparta Gar Müdürü Hüseyin Uçar ile birlikte uğurladı.

Anadolu Mektebi; seçilen yazarın tüm kitaplarının okunması, okunan her kitabın değerlendirme metninin yazılması, kitapların yarısına ulaşıldığında bir konu belirlenip panel metni oluşturulması ve bir panelde sunulması esasına dayanır. Son olarak da bu metnin yayımlanması amaçlanır.

Isparta olarak 2017 yılında Mehmet Akif Ersoy okumaları ile katıldığımız Anadolu Mektebi faaliyetinin 7 yılı tamamlamak üzere. 2023-2024 eğitim öğretim yılında en verimli yılını geçiren Isparta Anadolu Mektebi Yazar Okumaları ailesi Mustafa Kutlu ve Cengiz Aytmatov okul ve il panellerini gerçekleştirdi.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları'nda 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü Tarık Buğra il paneliyle gerçekleştirilecek ve tüm kitapları okunan yazarın geniş çaplı değerlendirmesine geçilecek

Bu verimli çalışma döneminde okumalarını tamamlayan öğrencilere ödül mahiyetinde de olmak üzere "Anadolu'nun Çocukları Anadolu Mektebi Yolunda" temasıyla bir İzmir gezisi planlandı.  4-6 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek bu etkinlikte en önemli detaylardan birisi gezinin gidiş ve gelişinin tren ile gerçekleştirilmesi olacak. Gezide Ege'nin incisi İzmir'in en güzel tarihi ve turistik yerleri öğrenciler ile buluşturulacak ayrıca İzmir Anadolu Mektebi grubuyla ortaklaşa bir Cengiz Aytmatov paneli de gerçekleştirilecek. Yapılacak gezinin Anadolu Mektebi Yazar Okumaları ailesindeki öğrenci ve öğretmenleri motive edici olması düşünülmekte, önümüzdeki süreçte daha fazla okul ve öğrenci ile bu güzel sürecin devam ettirilmesi planlanmaktadır.

 

 

DİĞER HABERLER