GÜNÜN SON DAKİKA GELİŞMESİ

GÜNÜN SON DAKİKA GELİŞMESİ

27 Temmuz 2016 Çarşamba 10:36

16 Temmuz Cumartesi günü 00: 30 sularında Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’ndaki Harbiye öğrencilerini uçakla Ankara’ya götürmeye çalıştıkları iddia edilen 2 Yarbay ve 2 Üsteğmen yakalandı.

 

2 BÜYÜK EMİR: Harbiyelilerin Ankara’ya götürülmesi, Vali Şehmus Günaydın’ın 2 büyük emri engellemişti. Zira Günaydın, «Otobüsler çıkmayacak. Yakın» emri vermişti. Havalimanı’na gelecek uçak için de «Vururuz,düşürürüz» demişti.

 

KATLİAM YAPACAKLARDI

 

15 Temmuz 2016 Cuma günü 22: 00 sularında başlayan Kalkışma,Kanlı Darbe Girişimi ve Türk Milleti’nin kalbine terör saldırılarıgerçekleştirenlere yönelik operasyonda yeni perde:

 

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’ndakiHarbiye öğrencilerini, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) Paralel DevletYapılanması’nın (PDY) düzenlediği Kalkışma, Kanlı Darbe Girişimi’nde kullanmaküzere Ankara’ya götürmeye çalışanlar olduğu iddia edilen 2 Yarbay ve 2 Üsteğmenyakalandı.

 

Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat MerkezKomutanlığı’nda görev yaptığı tespit edilen 2 Yarbay ve 2 Üsteğmen, gözaltınaalındı.

 

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, işlemler içinEmniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

 

VALİ GÜNAYDIN’IN O EMİRLERİ

 

Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat MerkezKomutanlığı’ndan 20'yi aşkın otobüs, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim MerkezKomutanlığı’ndaki Harbiye öğrencileri almak için yola çıkmıştı.

 

Otobüsler, Emniyet Teşkilâtı, halk ve Özel İdare tarafındanAtabey Kavşağı'nda durdurulmuştu.

 

Vali Şehmus Günaydın, 20 otobüsün asla hareketettirilmeyeceği emrini vermişti.

 

Vali Günaydın, 16 Temmuz Cumartesi günü 00: 30’da; AtabeyKavşağı’ndaki otobüslerin hareket etmesi halinde yakılması emri vermişti.

 

O emri Emniyet Teşkilâtı’nın telsiz kayıtlarına dayansımıştı.

 

Ayrıca Vali Şehmus Günaydın, Süleyman Demirel HavalimanıKulesi’ne çıkmıştı.

 

Ankara’ya Harbiye öğrencilerini götürmek için gelen uçaklarada eğer Süleyman Demirel Havalimanı’na iniş yapmaya kalkışmaları halinde«vururuz. Uçağı düşürürüz» emri vermişti.

DİĞER HABERLER