18 KÖPEĞİN NASIL ZEHİRLENDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

18 KÖPEĞİN NASIL ZEHİRLENDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

01 Nisan 2018 Pazar 16:15

Isparta’da geçen ay yaşanan köpek ölümleri sonrası, köpeklerden alınan numuneler, yaklaşık iki haftalık çalışma sonucu açıklandı. Açıklanan numune sonucuna göre 18 köpeğin tarım ilacıyla zehirlendiği ortaya çıktı.

Yaklaşık 2 hafta önce Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde 18 köpek ölü olarak bulundu. Olayın ardından hayvan severler büyük tepki gösterdi. Isparta Hayvan Koruma Derneği köpek ölümlerinin araştırılması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü de hayvanlardan aldığı numuneleri Konya’daki laboratuara gönderdi. Konya Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’nün numunelerin üzerine yaptığı iki haftalık çalışması sonucu sonuçlar açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre 18 köpeğin tarım ilacı ile zehirlendiği ortaya çıktı. Öte yandan bu ilacın etkisi altında kalan köpeklerde güçsüzlük, kusma, kramp, göz bebeklerinde daralma, kaslarda kamp ve titreme, solunum durması sonucu ölüm olaylarının yaşandığı belirtildi.  Zehirleme olayının ortaya çıkmasının ardından, köpekleri zehirleyenlerin yakalanması için Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri de çalışma başlattı.

 

 

DİĞER HABERLER