ISPARTADA BAYRAK YÜRÜYÜŞÜ

DİYARBAKIR'ın Lice ilçesinde ölen 2 kişinin cenaze töreninin ardından yüzleri kapalı bir grubun 2.Hava Kuvvet Komutanlığı sahasına girip direkte asılı Türk Bayrağını indirmesi Isparta'da protesto edildi.

09 Haziran 2014 Pazartesi 23:50

Ülkü Ocakları Başkanlığı tarafından tertiplenen bayrak yürüyüşüne çok sayıda vatandaş katıldı. Kaymakkapı Meydanında ellerinde Türk Bayraklarıyla toplanan Ispartalılar daha sonra Hükümet Caddesi, 6 Mart Atatürk Caddesi ve Mimar Sinan Caddesi üzerinde sloganlar atarak yürüyüş yaptı.

"Ne mutlu Türküm diyene", "Bayrağa uzanan eller kırılsın", "Isparta uyuma bayrağına sahip çık" gibi sloganların atıldığı yürüyüş sonrası basın açıklaması yapıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yapılan basın açıklamasında Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz Türk Bayrağına kimsenin el süremeyeceğini söyledi. Bayrağın şeref ve namus olduğunu hatırlatan Çapraz, "Bayrağımıza uzanan elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasiler aynı zamanda kendi şeref ve namusuna da gölge düşürür" diye konuştu.

DİĞER HABERLER