HALIKENT 5 YIL ARADAN SONRA ORTAOKULUNA KAVUŞTU

HALIKENT 5 YIL ARADAN SONRA ORTAOKULUNA KAVUŞTU

04 Ekim 2018 Perşembe 16:08

Vali Şehmus Günaydın’ın devreye girmesinden sonra atıl bekleyen binanın yıkılması ve yenisinin yapılması süreçlerinin yaşandığı Halıkent’te ortaokul sevinci yaşanıyor. 5 yıldır ortaokulu olmayan Halıkent’te ortaokul bu dönem itibariyle eğitim ve öğretime başladı. Okulun kurucu müdürlüğüne de camianın başarılı isimlerinden Tarık Ayyıldız getirildi.

İlk yılında 450 öğrenci nüfusuna ulaşan Halıkent Ortaokulu’nda 5. Sınıflarda 6, 6. Sınıflarda 5, 7.sınıflarda 3, 8.sınıflarda 2 şube bulunuyor. 33 öğretmen ve 2 müdür yardımcısının görev yaptığı Halıkent Ortaokulu’nun fiziki imkanları da oldukça zengin. Halıkent Ortaokulu’nda özürlü öğrenci ve öğretmenlere yönelik asansör bulunuyor. Okul bahçesinde de kapalı  spor salonu mevcut.

Halıkent Ortaokulu, sınava hazırlanan öğrencilerine yönelik destekleme kursu da düzenliyor. Hafta sonları düzenlenen destekleme kursuna 290 öğrenci katılıyor.

Halıkent Ortaokulu’nu iddialı yapan en önemli özelliği ise veli ilgisi. İlk veli toplantısına 450 veliden 270’nin katılması okul yönetimini sevindirdi. 16 Ekim’de yapılacak okul aile birliği başkanlığı seçimi için ise 2 grubun yönetime talip olduğu, okulda demokratik bir  seçim hazırlığına başlandığı edinilen bilgiler arasında.

 

DİĞER HABERLER