HATİCE YILDIZ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Hatice Yıldız aday adaylığını açıkladı

21 Mart 2023 Salı 16:07

Ispartalı Hatice Yıldız, CHP'den Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Yıldız açıklamasında; "Yaklaşan seçimlerle birlikte siyasetteki hareketlenme artarak devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aday Adayı Hatice Yıldız, partisinin il merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile aday adaylığını kamuoyuna açıkladı. Yıldız, burada yaptığı konuşmada “Bugün, oldukça heyecanlıyım, biliyorum ki sizler de heyecanlısınız. Tek adam rejimini ortadan kaldıracak olan, iktidara yürüyen bir değişimin heyecanını yaşıyoruz, hep birlikte” dedi.

Kendisini tanıtan Yıldız, “Ben Hatice Yıldız. Isparta’da doğdum, Isparta’da büyüdüm, Diyetisyen olarak 16 yıldır görev yaptığım üniversite hastanemizden milletvekili aday adaylığı için geçen hafta ayrıldım.

Siyasetten gelen, siyaset ile yoğrulmuş, yıllarını Cumhuriyet Halk Partisi’ne adamış bir ailenin evladıyım. Lise ve üniversite yıllarımda partimizin ve sivil toplumun faaliyetlerine katıldım. Son 10 yıldır da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Isparta Şube Başkan yardımcısı olarak görev yapmaktayım” dedi.

Üç çocuk annesi olduğunu ve özellikle gençlerle çocukların gelecekleri için kaygı duyduğunu belirten CHP Milletvekili Aday Adayı Hatice Yıldız, “Üç çocuk annesi olarak, kendi çocuklarım ve ülkemizdeki bütün gençler ve çocukların geleceği ile ilgili kaygılarım var. Yolsuzlukla, yoksullukla ve yasaklarla mücadele için geldiğini iddia eden bir zihniyet, 20 yılın sonunda kendisi yolsuzluğun, yoksulluğun ve yasakların sebebine dönüştü. Tüm vatandaşlarımızın, mevcut kötü gidişata dur demesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bütün Ispartalıların adayı olduğunun altını çizen Yıldız, “Sizlerin desteği ile sizlerin sözcüsü olmak için aday oluyorum. Ben bütün Ispartalıların adayıyım. Bu nedenle diğer partilere oy vermiş Ispartalılar için de bir şeyler söylemek istiyorum. Sizi, dinlemiyorlar değil mi? Ankara’ya gittiklerinde telefonlarınıza çıkmıyorlar, sizi unutuyorlar, yok sayıyorlar, fikrinizi sormuyorlar… Biliyorum… Sizlerin Ankara’da bir kapısı olması için aday oluyorum. Bu seslenişim, sadece partililerimiz ve seçmenlerimiz için değil, diğer partilere oy verip Isparta’da verdiği oyun karşılığını alamadığını düşünen bütün hemşerilerim için” dedi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Yıldız, siyasette yola çıkış sebeplerini de anlatarak “13. Cumhurbaşkanımız olacak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını inşa etmek için çıktığımız bu yolda el ele, omuz omuza, birlikte yürüyoruz.

Önümüzde görevler var, büyük görevler…

Fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek için yola çıkıyoruz…

Çocuklarımıza, gençlerimize eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için, yeniden Köy Enstitüleri ruhunu yaşamak için yola çıkıyoruz…

O çok övündükleri ama aslında çökmenin eşiğinde olan sağlık sisteminin yeniden ayağa kaldırılması için yola çıkıyoruz…

İlaca erişimde yaşanan krizleri çözmek için yola çıkıyoruz…

Topraklarımız, sularımız için,  göllerimiz için, ormanlarımız için yola çıkıyoruz…

Hakkını alamayan işçimiz, baskılar altında ezilen memurumuz, kepengini siftahsız kapatan esnafımız, geleceği çalınan gençlerimiz için yola çıkıyoruz…

Hak için, hukuk için, adalet için yola çıkıyoruz…

Kadına şiddeti önleyen kanunları tartışmaya açanlarla mücadele için yola çıkıyoruz…

Bu güzel ülkenin insanlarının, insanlarımızın, enkaz altında günlerce yardım beklemeyeceği; bir yardım kuruluşunun başka bir yardım kuruluşuna afet döneminde çadır satmayacağı bir ülke için yola çıkıyoruz…

Bütün bunları, tedirgin olmadan yazabilecek özgür bir basın için yola çıkıyoruz…

Gelişen Isparta, Büyüyen Türkiye için samimi iyi niyetlerle bir yola çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Aday Adayı Hatice Yıldız, “Bu yolda yalnız olmadığımızı biliyorum. Bu coşku ile 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili aday adayı olduğumu siz değerli yol arkadaşlarımla paylaşıyorum. Allah mahcup etmesin” diyerek sözlerini noktaladı.

Yıldız’ın konuşmasının ardından partili gençler, “İktidar, iktidar” sloganları attı.

Hatice Yıldız, konuşmasının ardından çocukları ve eşi ile aile fotoğrafı verdi. Hatice Yıldız’ı bu anlamlı yolda yalnız bırakmayan eşi Sedat Yıldız ve çocukları Milletvekili Aday Adayı Hatice Yıldız’ı tebrik ederek çiçek taktim etti.

Programda konuklara Isparta’nın geleneksel yemeği kabune ve helva ikram edildi.

DİĞER HABERLER