İBİCİOĞLU NE DEDİ?

İŞTE İBİCİOĞLU'NUN İFADESİ

17 Ağustos 2016 Çarşamba 16:44

Tutuklu sanık eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu ise kendisinin "sonradan ciğeri yananlardan" olmadığını, hiç bir şekildeFETÖ'ye herhangi bir yarar sağlamadığını söyledi. Rektörlükten önce Arnavutluk'takii FETÖ'ye ait bir özel bir üniversitede ders verdiği içinFETÖ'cü olduğunun iddia edildiğin ifade eden İbicioğlu, söz konusu üniversitede bakanların da ders verdiğini savundu.

Şu an davada sanık olan öğretim üyelerinin çoğunluğunun rektörlüğünden önce SDÜ'ye girdiğini öne süren İbicioğlu, bunların FETÖ'cü iseniçin alındığının sorgulanmasını gerektiğini, şu anda tutuklu olan öğretim üyelerinin yüzüne anlamlı anlamlı baktığını anlattı.

Kendisinin rektör seçilmesine yardımcı olduğu belirtilen öğretim üyelerinden kurulu platforma kendisinin Fatih Gültekin tarafından çağrıldığını, platform içerisinde şu anki SDÜ Rektörü İlker Çarıkçı'nın da olduğunu öne süren İbiciioğlu, platforma üyelerine yaptığı sunumun ardından kendisinin oy birliği ile rektör adayı olarak gösterildiğini kaydetti.

İbicioğlu, 55 kişilik platformda 5'kişinin bu örgüte mensup kişiler olduğunu, diğerlerinin değişik siyasi görüşlerden olduğunu ileri sürdü.

Kendisinin sağ ve muhafazakar bir insan olduğunu, SDÜ'de 2011'den önce hep sol görüşlü rektörlerin başa geldiğini ifade eden İbicioğlu,bu nedenle muhafazakar görüşlü öğretim üyeleri arasında bir "açlık"olduğunu, ancak kendisinin herkesi rektör yardımcısı veya yönetici yapma gibibir gücünün olmadığını aktardı.,

Şu anda firari sanık olan eski SDÜ Rektör Yardımcısı Numan Tameri'i üniversitedeki "saygınlığı" nedeniyle rektör yardımcısı yaptığını iddia eden İbicioğlu, Tamer ile ilişkisinin bu şekilde başladığını öne sürdü. İbicioğlu, tutuklu sanık Talip Türcan'ı paralelle temizlik yapması amacıyla rektör yardımcısı yaptığını iddia etti.

Örgütün Isparta İl İmamı Osman Demirhan'ı hiç tanımadığını,örgütün mütevelli heyetinde olan Bedri Ayhan ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki görevinden dolayı tanıdığını aktaran İbicioğlu, iddianamede geçen kişilerin bazılarını tanımadığını, tanıklarını ise iş konusunda olduğunu savundu.

Yurtdışı gezilerinin tamamına resmi görevlendirme ile gittiğini, Amerika'yı da 2 kez ziyaret ettiğini anlatan İbicioğlu, "Burada Fetullah Gülen ile görüşmedim. Ama görüşebilirdim de çünkü o dönem bakanlar,milletvekilleri onla görüşmek için sıraya giriyordu" dedi.

Kimseden özür dilemeyeceğini çünkü FETÖ'ye hiç bir şekilde destek sağlamadığını savunan İbicioğlu, "Bu benim fıtratıma uygun değil.Tarikata, cemaate bağlı olmam. Kafamı, ilkokul mezunu bir adama veremem"dedi.

FETÖ'ye karşı iyi niyetinin 17/25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kaybolduğunu belirten İbicioğlu, kendisinin devletçi ve milliyetçi bir insan olduğunu aktardı.

İbicioğlu, FETÖ toplantılarına katılmadığını, Isparta'da düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na üniversiteden 500 bin lira destek olduğunu gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

Tutuklu sanık eski SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Cebeci'yi Muhsiin Yazıcıoğlu'nun vasıtasıyla tanıdığını ve onun ricasıyla SDÜ'de göreve başlattığını öne süren İbicioğlu, idari personele mobbing yaptığı suçlamalarını da reddetti. 

DİĞER HABERLER