Özel İdare binasının avam proje teklifi kararı yine ertelendi:
Özel İdare binasının avam proje teklifi kararı yine ertelendi:
Eski Özel İdare binası konusunda Valiliğin avam projesinin imar planına işlenmesi teklifinde Belediye Meclisi yine karar veremedi. Proje bir süre daha gecikecek. AKP grubu teklif üzerinde konunun değerlendirmesinden yana MHP ve DP grubunda çoğunluk otele sıcak bakmıyor
BİR TÜRLÜ KARAR ÇIKMIYOR
İl Genel Meclisi tarafından 2011 nisanında otel yapılmasına karar verilen eski Özel İdare binasıyla ilgili dün bir kez daha erteleme kararı çıktı. Meclis üyeleri, teklif üzerinde iyice düşünmek e doğru karar vermek üzere konunun bir sonraki Meclis toplantısında ele alınmasını istedi. Eğer Temmuz ayında tatil olursa konu Ağustos Meclisi’ne kalıyor.
MHP VE DP OTOPARK İSTİYOR
Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında bir kez daha gündeme gelen eski Özel İdare binasının bulunduğu alanda otel yapılmasına AK Parti grubu destek veriyor. Otel yapılmasına karşı olmadıklarını belirten MHP ve DP’de ise çoğunluk bu alanda otel yapılmamasından yana. Otopark fikri bu cephede daha ağır basıyor
Belediye Meclisi, otel yapılması kararı verilen eski Özel İdare binasında 12 kata kadar proje uygulaması izni içeren avam projenin imara işlenmesi teklifini olağanüstü görüştü.
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, teklif üzerinde tüm meclis üyelerinin en ince detayına kadar tartışmasını ve sonunda bir karara varılmasını istedi. Başkan Günaydın gerekirse konunun uzmanlarının görüşlerinin de alınıp daha çok üzerinde düşünülerek, alınacak kararın ilk olağan toplantıya bırakılabileceği önerisinde bulundu.
BESTELCİ OTELE KARŞI
İlk sözü İmar Komisyonu Başkanı Uğur Betselci aldı. Burada otel yapılmasına karşı olanlar arasında yer alan Uğur Bestelci, bu şehrin ileriye gitmesini her Ispartalı gibi istediğini söyledi. Isparta’da otele ihtiyaç olduğunu belirten Bestelci, “Botanik Parkın bulunduğu yerde 130 dönüm otel alanı yer ilan edildi. Gökçay’da 29 dönüm otel alanı var. Barida’ya izin verildi. Migros’un olduğu alanda otele izin verildi. Şehirde otelleri çok katlıdır ve ana arterlere üzerindedir. Özel İdare binasının bulunduğu yerde otel yapılması halinde trafikte sorun yaşanacaktır. Orası 8 yolun buluştuğu yerdir. Kesinlikle hizmetin karşısında değiliz. Burası depreme dayanıklı değil diye rapor alındı madem aynı duyarlılığı neden okullar için göstermediniz. İddia ediyorum hangi kamu binasına test yapsanız depreme dayanıksız çıkar. 16.5 emsal isteniyor. Otelde farklı aktivitelere olacağı için genişleme şansı olmadığından dikey yapmak zorundasınız binayı. 130 dönüm yer var. Oraya otel yapılsa bu durumda farklı aktiviteleri yayabilirsiniz. Bana göre ihtiyaç buradadır. Sirkülasyonu idare binası alanında yoğunlaştırmanın anlamı yok. Birada inşaat çok sıkıntılı olacak. Buradaki trafiği bir düşünün. Ayrıca burası yap işlet devret yöntemiyle yapılacaksa 30 yıl sonra burası yine kamunun olacak ve yeni bir ihtiyaç doğacaksa yine Isparta’ya bir menfaat sağlamıyor. Burada ihaleyi de yapamazlar. Çünkü yatırımcı hesabını yapacak. Hiçbir akıllı yatırımcı buraya parasını yatırmaz. Şahsi kanaatim otel yapılmaması. Konuyu Meclisin takdirine bırakıyorum. Serbest kat kamuya helal, vatandaşa haram önce buna direneceksiniz. Adalet herekse varsa adalettir” dedi.
NAMAZ KILARKEN BİR
YANDA SAZ CAZ OLMAZ
Demokrat Partili Hasan Elitok da bir sonraki Meclisi kadar zaman tanınmasını isteyerek, “Buraya beş yıldızlı otel yapılmasına karşıyım. Trafik sorunu var. Tarihi camiye yatsı namazına gelenler varken, orada saz caz hoş olmayacaktır. Avuç içi kadar yere 5 yıldızlı otel yapılmasını anlamış değilim. Otel yatırımına karşı değiliz. Burada yapılmasına karşıyız. Eğer bu alanda katlı otopark yapılırsa trafiğe çözüm bulunmuş olacak, hem gelir sağlanacak” dedi.
BİZDEN AZ AKILLI DEĞİLLER
AK Partili Meclis Üyesi İsmail Tanışman da, İl Genel Meclisi’nin üyelerinin oy birliğiyle buranın otel yapılma kararının alındığını hatırlatarak, “Mülkün sahibi onlar. Buraya otel yapılmasını istediler. Bizden az akıllı olan kimseler değiller. Ayrıca kat yüksekliği Isparta Oteli ve Tuhafiyeciler Sitesi ile aynı. Otel yapılma fikrini destekliyorum” dedi.
CAMİYE VE İBADETE SAYGISZILIK OLUYOR
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın araya girerek Emsal 16.50 olan bir projenin geldiğini belirtti. Camiye ve ibadete saygısızlık durumu olduğunu belirten Günaydın, kat üzerinde durulduğunu aktardı. Ardından 12 katlı o proje teklifi meclis üyelerine iletildi. Vali Memduh Oğuz’un ‘Ne karar verirlerse razıyız’ açıklamalarını hatırlatan Başkan Günaydın, “Şimdi bu bina mevcutta dört katlı. Teklifle 12 kat oluyor. Emsal ise 5 kat verilmesi lazım. Şimdi buraya 5 kat verirsek otel sığmıyor. Yani Valinin istediği de olmuyor” dedi. Söz isteyen İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, Vali Memduh Oğuz’un bu açıklamayı ‘o anki ruh haliyle ‘siz nasıl isterseniz’ şeklinde yapmış olabileceğine dikkat çekilerek, Özel İdare’den gelen teklif üzerinde konuşulması gerektiğini ifade etti.
EMSAL VERMEK
ZORUNDA KALINILACAK
DP’li Kadir Özkan da burada inşaatın başlamasıyla iki yıl boyunca trafikte sorun yaşanacağını belirterek, 30 yıl sonra geri alınacak bir binanın hiçbir katkısı olmayacağını açıkladı. Burada verilecek 16 kat emsalini hemen yan tarafta bulunan Dekor Mobilya’ya da vermek zorunda kalınılacağını da aktardı.
OTOPARK ARKAYA YAPILSIN
Binanın otel yapılması kararında en etken isimlerden biri olan İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir de bazı yanlış anlaşılmaların olduğuna dikkat çekti. Özdemir, “Yap işlet devret modeli ile yapılacağına ilişkin henüz verilmiş bir karar yok. Özel İdare ihaleyi de yapabilir. Arkada 3500 metre yer var burada katlı otopark yapılsın” dedi.
Ardından Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, binanın bulunduğu alana ilişkin üstün meydan olarak kalan yer altı otoparkı projesini anlattı. Tartışmaların ardından MHP ve DP’li üyelerden teklife yönelik kararı bir kez daha ertelenmesi önerisi geldi. Bunun üzerine avam proje teklifi bir sonraki olağan meclis toplantısına kaldı.
DEMOKRAT GAZETESİ