İLÇEDE AK PARTİ ADAYI BİRİNCİ ÇIKINCA CHP ADAYI GERİ ÇEKİLDİ

İLÇEDE AK PARTİ ADAYI BİRİNCİ ÇIKINCA CHP ADAYI GERİ ÇEKİLDİ

17 Ocak 2019 Perşembe 16:21

CHP Keçiborlu Belediye Başkan Aday Adayı Hüseyin Güllü, İYİ Parti’nin ilçede yaptırdığı anketten birinci sırada AK Parti Adayı ve mevcut belediye başkanı Yusuf Murat Parlak, ikinci sırada ise İYİ Parti adayı İsmail Demir’in çıktığını belirterek aday adaylığından çekildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Güllü, şunları söyledi: “Keçiborlu CHP İlçe Teşkilatına belediye başkan adaylığı için yapmış olduğum talep ilçe teşkilatında kabul görmüş, ilçe teşkilatımla birlikte adaylığımı kamuoyuna açıklamıştım. Belediye başkanlığı adaylığım il başkanlığına takılmış ve onaylanmamıştır. Sebebi ise İyi Parti İl Başkanı Özgür Beyin Keçiborlu CHP İlçe Teşkilatını ziyareti esnasında öğrendik. Isparta CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü bu toplantı esnasında birlikteyken Özgür Başkanın söylediği kelime Isparta’nın yetkisi tamamen benim elimde, benim müsaadem olmadan siz burada aday çıkaramazsınız demiştir. Ahmet Kürkçü sessiz kalmıştır sebebini Ahmet Başkana sorduğumda ortamı bozmak istemedim demiştir. CHP adayı olmak için meğerse iyi parti il başkanlığından onay alınması gerekiyormuş.

İYİ PARTİ ANKET YAPTIRDI, YUSUF MURAT PARLAK BİRİNCİ ÇIKTI

Toplantı sonunda alınan karar bizlerin rızası olmamasına rağmen Isparta İyi Parti İl Başkanlığı tarafından anket yapılmasına karar verilmiş, çıkan sonuç hangi parti adayının oylaması yüksek ise o parti desteklenecektir. Karar veren merci tabiiki de İyi Parti İl Başkanı Özgür Bey. Anketten çıkan sonuç 998 kişiye sorulmuş 1 .parti Akp Adayı Yusuf Murat Parlak 2. parti iyi Parti Adayı İsmail Demir 3. parti CHP Adayı Hüseyin Güllü. Çıkan sonuç ile ben adaylıktan çekiliyorum. Başta ilçe başkanım ve yönetim kuruluna beni destekleyen partimize gönül veren herkese çok teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum.”

 

DİĞER HABERLER