EN BÜYÜK TUBİTAK PROJESİ ISPARTA'DAN

Türkiye’nin En Büyük TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Projesi Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğünden

15 Mayıs 2024 Çarşamba 13:51

Isparta, TÜBİTAK 4007 Bilim Fuarı Şenlikleri ile 16-20 Ekim 2024 tarihleri arasında Türkiye’nin bilim üssü olmaya hazırlanıyor. Türkiye genelinde kabul edilen 3 büyük ölçekli proje arasında birinci sırada yer alan Bilimin Işığında Parlayanlar II Bilim Şenliği, 16-20 Ekim 2024 tarihlerinde Gökkubbe Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor.

5 Gün, 100’den Fazla Atölye, 100 Bin Katılımcı, 200 Akademisyen!

Bilim ve teknolojiye dair her şey bu fuarda. 100’den fazla atölye çalışması, Tıbbi Bilimler’den Yapay Zekâ’ya, Ekolojik Tarım’dan Sanal Gerçeklik’e uzanan geniş bir yelpazede, 100 bin katılımcıya unutulmaz deneyimler sunacak. Akademisyenler, uzmanlar ve atölye liderleriyle dolu dolu bir bilim şöleni katılımcıları bekliyor.

Dev Destek, Dev Bütçe!

TÜBİTAK ve Isparta Belediyesi başta olmak üzere Süleyman Demirel Üniversitesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve 11 ilçe belediyesi gibi önemli kurumların yanı sıra çeşitli sponsorların desteğiyle projenin bütçesi 3 milyon TL’yi buluyor.

7’den 70’e Herkesi Bilimle Buluşturan Atölyeler!

Tıbbi bilimler, fizyoterapi, ekolojik tarım, tarımsal bilimler, küresel iklim değişikliği, geri dönüşüm,  eğitim teknolojileri, sosyal ve beşeri bilimler, özel eğitim, sanal gerçeklik, askeri cihazlar, yapay zekâ alanlarında; bilim temalı kısa film ve belgesel gösterimi, bilim tiyatrosu, bilim ve teknoloji odaklı sergi ve gösteriler, deneysel uygulamalar, dijital oyunlar, söyleşi, seminer, panel, çalıştay ve proje tabanlı onlarca çalışma yer alacaktır.

Bilimle Gül, Bilimle Eğlen, Bilimle Öğren! Proje sloganıyla çeşitli atölye çalışmaları, interaktif deneyler ile bilimsel keşifler yapma fırsatı sunacak olan projemiz günümüzün ve geleceğin bilim insanlarını aynı platformda buluşturacak.

Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından aylarca süren titiz çalışmalar sonucu yazılan bu projeye tüm halkımız davetlidir. Projemizle ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için www.biliminisigindaparlayanlar.com web sitesini veya biliminisigindaparlayanlar instagram sayfasını takip edebilirler.

Kaçırmayın, 16-20 Ekim’de Isparta Gökkubbe Ulusal Fuar ve Kongre Merkezi’nde  buluşalım!

DİĞER HABERLER