İlham Veren Üniversite
TEŞEKKÜRLER SAYIN İLKER HOCAM
Şehrimizin gözbebeği üniversitemiz bundan tam 29 yıl önce (1992 yılında) kuruldu. Kurucu rektörümüz rahmetli abimiz Prof. Dr. Hasan GÜRBÜZ beyi rahmetle anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.
O günün şartlarında mütevazı hedeflerle kurulan SDÜ aradan geçen otuz yıla yakın sürede ilimizin olmazsa olmazları arasına girdi. Önceden Isparta’yı gülü, halısı, komando tugayı ve Davraz’ı olmadan düşünmek nasıl mümkün değilse bu gün SDÜ’sü olmadan hatırlamak da mümkün olamaz. Zira mezun sayısı yüzbinler civarındadır. Yüzbinlerce gençimizSDÜ’detahsilini tamamlayarak çalışma hayatına atılmışlardır. Kuruluşundan günümüze eğitim-öğretim adına SDÜ’ye kimlerin katkısı olduysa teşekkür ediyor ve hepsini hayırlarla yad ediyoruz.
SDÜ’de ikinci dönem rektörlük görevini tekrar üstlenen İlker ÇARIKÇI Bey ile zorlu bir pandemi dönemi geçiren üniversitemiz, bu zorlu süreçte de boş durmamış, inovasyon ve akademik çalışmalara devam ederek hala şehrimizin yüzünü ağartmaya devam etmekte.
Bunun en son göstergesi de geçtiğimiz günlerde,CUMHURBAŞKANIMIZ Sn. RECEP TAYYİP ERDOĞAN’nın elinden “YEREL KALKINMAYA KATkı” ödülünü almalarıdır. İlker Bey ileasistanlığa başladığı günlerden beri tanışırız. Zira babası İmam hatip Lisesinde bana çok büyük katkıları olan Hocam’dır. İlker Hocam ile de fırsat buldukça buluşur, çay içer vememleket meseleleri hakkında fikir teatisinde bulunuruz. Akademisyen gözü ile dünya ve siyasetingörünüşünü, dinler, yarınlarımız için dertlenir ve dertleşiriz.
Öyle ki; pandemiden az önce üniversitemizde yapılan son çalışmalar hakkında bilgilendirmek için benimle birlikte 15 arkadaşımızı misafir ederek tüm ülkenin ihtiyacı olan “Kemik Çimentosu” patentini alan ilk üniversite olduklarını, teknokentte diz ağrıları için “Eklem Sıvısı” üretiminin başladığını ve en önemlisi de engelli çocuklarımız için ağız ve diş sağlığı merkezi açtıklarını, ailelerinin de konaklamaları için “konukevini” hizmete sunduklarını, o kadar ki engelli çocukların ebeveynlerinin sunulan hizmet karşısında minnettarlıklarını gördükçe; Hocam kendisine böyle bir vesile olduğu için Allah’a defalarca şükrettiklerini, ifade etti.
Ayrıca, sektörel analizlerle birlikte Isparta kültürünü yaşatma ve gelecek nesillere aktarma adına yapmış olduğu çalışmalar hakkında hepimize araştırma kitapları hediye etti.
SDÜ, ülkemizin geleceğine katkı sunmak adına açtığı enstitüler ve bilimsel araştırma merkezleriyle Isparta ekonomisine ve sanayisine katma değer sunmaktadır. Tıp fakültesi ile bırakın ilimizi, Afyon, Burdur, Antalya ve Konya ilinden bile hastalara derman olmaya çalışmakta. Çok kaliteli akademisyen ve doktor kadrosu var. Övünmeyi ve övülmeyi fazlasıyla hak ediyor.
Üniversitemizde zaman zaman üzücü olaylar yaşanabilmekte. Bunlara çok üzülüyoruz. Bu olaylardan İlker Bey de çok üzüntü duyuyor. Bir defasında bana; “İsmail bey, bu meş’um kazalarda ölen çocuklarımız bizim çocuklarımız, aileleri de bizim ailelerimizdir. Allah rahmet eylesin. Çok çok üzülüyoruz ve dua ediyoruz. Ancak her olaydan kendimize dersler çıkarıyoruz.
Tabii, ölüm her an bizimle. Pandemi öncesi ve sonrasında pek çoğumuzun uzak-yakın tanıdık ve akrabaları vefat ettiler. Din ve dünya görüşümüz; Her kişinin ölümü tadacağı üzerine kurulu zaten. Önemli olan, kayıpları önlemek adına daha dikkatli olmak ve kazalı ölümleri asgariye, hatta sıfır seviyelerine düşürmektir. Bu konuda hepimize görev düşüyor.
Eğitim şart!!!
Hem üniversitemiz ve okullarımızda, hem işyerimizde ve hem de ailemizde…
Benden söylemesi…
İsmail TANIŞMAN