ISPARTA’DA KARANFİL KESİMİ

Isparta’da karanfil kesimi

24 Mayıs 2023 Çarşamba 16:53

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, karanfil üreticilerini ziyaret etti. Başkan Selçuk, ziyaretinde karanfil kesimini gözlemledi ve fidan dikimi yaptı.

Başkan Selçuk, ülke ekonomisine katkı sağlayan her üreticimizin yanındayız mesajı vererek şu şekilde konuştu; ‘Deregümü ve Çünür yolundaki seralarda karanfil kesimi başladı. 10 dönümlük alanda, 30 rengin üzerinde karanfil çiçekleri kesilerek, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere yurt dışına ihraç ediliyor. Böylelikle üreticilerimiz ülke ekonomisine katkıda bulunuyor. Üreticilerimize, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ziraat Odası Başkanı olarak, üreticinin her zaman yanındayım’ dedi.

Karanfil üreticisi Hamdi Dursun, bu sezon karanfil kesimin arttığını belirtti. Dursun, 10 dönümlük arazide ortalama 1 Milyon adet karanfil kesimi yapıldığını söyledi. Geçen yıla göre bu seneki karanfil sezonunda üretimin arttığını söyleyen Dursun, şu şekilde konuştu; ‘Karanfil kesimine başladık. Bu yıl 1 dönümde ortalama 100 Bin ile 120 Bin arası karanfil adeti kesimi gerçekleştiriyoruz. Toplamda 10 dönümlük alanda 1 Milyon ile 1 Milyon 200 bin adet arası karanfil kesimi gerçekleştirdik. Öte yandan yeni fidanların dikimi de devam etmektedir. Bu yıl hasadımız iyi, fiyatlarımız da iyi olursa üretici olarak yüzümüz gülecek’ Dedi.

(Gizem Sarıkaya)

DİĞER HABERLER