ISPARTA’YA AMBALAJLI YUMURTACILIĞI GETİRDİ

ISPARTA’YA AMBALAJLI YUMURTACILIĞI GETİRDİ

16 Aralık 2019 Pazartesi 17:35

PAZARCILIKTAN İŞLETMECİLİĞE: EROĞLU YUMURTACILIK

38 yaşındaki Ziya Eroğlu, babasıyla çocukluğundan bu yana çıktığı pazarlardan gelişim sağlayarak işletme sahibi olmayı başardı. Isparta'da ambalajlı yumurta adımını atıp büyüyen İş adamı Eroğlu,  şu an bulunduğu konuma nereden geldiğini unutmayarak hala Isparta'da hafta sonları pazara çıkıp yumurta satıyor.

Okuduğu sıralarda yumurtacılık yapan, babasıyla beraber pazara çıkan Eroğlu Yumurtacılık Sahibi Ziya Eroğlu, okul bittiğinde garsonluk yapmaya başlıyor. Garsonluğun ardından tekrar yumurtacılık sektörüne başlayan Eroğlu,  2002 yılında büyümek için çeşitli adımlar attı.

2004 yılında yumurta paketleme sistemini merak eden ve heveslenen işletmeci o sırada hiçbir yerde olmayan bu girişimi gerçekleştirdi ve kardeşiyle birlikte para biriktirerek paketleme makinası aldı.

Tarım İl Müdürlüğünden izinlerini aldıktan sonra paketli yumurta işine koyulan Eroğlu,  başlarda insanların paketli yumurta almadığını ve sancılı bir süreç geçirdiğini söyledi. Fakat 2005 yılında çıkan Kuş Gribi'nden sonra Tarım İl Müdürlüğü güvenilir olması açısından paketli yumurta zorunluluğu getirdi ve  insanlar paketli yumurta almaya başladı. İlk paketli yumurtayı yapan Eroğlu'nun da bu konuda gelişimi tam anlamıyla sağlanmış oldu.

''ISPARTA'YI HAFTALIK 14 BİN KOLİ YUMURTA İLE BULUŞTURUYORUZ''

Isparta ve Burdur'u yumurta ile buluşturan Eroğlu Yumurtacılık Sahibi Ziya Eroğlu,

180-200 arası satış noktasına ulaştıklarını bildirdi. Üretimin ihracata göre büyüdüğünü de belirten Eroğlu, yumurta tüketiminin fazla olduğunu bu yüzden gerek işletmede gerek pazarda satışlarına dürüst bir şekilde devam edeceklerini söyledi.

''PAZARCILIK İNSANIN İÇİNDE AMA HER ŞEYDEN UZAK BİR MESLEK''

Aynı zamanda Böcüzade düğün salonunu işleten Ziya Eroğlu, “Neden hala pazara çıkıyorsunuz?' sorusuna ''Ben aynı zamanda Ispartaspor'a gönüllüyüm ve 2 yıldır Ispartaspor'la çok severek ilgileniyorum. Maç sırasında bağırıp çağırınca insan stres atıyor. Pazarcılıkta da insanlar önünden geçerken onlara seslenmek, bire bir iletişime geçmek ve başka resmi hiçbir şeyle ilgilenmek zorunda kalmamak beni stresten uzak tutuyor. Ayrıca pazarcılıkta çok samimi bir ortam var'' cevabını verdi

 

DİĞER HABERLER