ISPARTA’DA YURT SORUNUNUN YAŞANMAMASININ SEBEBİ SÜREYYA SADİ BİLGİÇ

Isparta’da yurt sorununun yaşanmamasının sebebi Süreyya Sadi Bilgiç

26 Eylül 2021 Pazar 14:27

ISPARTA'DA Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 27 Eylül’de, Süleyman Demirel Üniversitesinde ise 4 Ekim’de eğitime başlıyor. Isparta'da yurtlarda doluluk oranı yüzde 95'e ulaşırken, özellikle son 5 yılda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili ve AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in girişimleriyle kente kazandırılan yeni yurtlar hem kapasiteyi artırırken, hem de öğrencilerin barınma sorunlarını tamamıyla karşılamış oldu.  Şuan kentte 18 Bin öğrenci kapasiteli yurt hizmet veriyor.

Son 5 yılda kent genelinde yurtların inşaa edilmesinde büyük gayret gösteren TBMM Başkanvekili Bilgiç, kız ve erkek öğrenci yurtlarının artırılmasında büyük rol oynadı. Bakanlıkla ikili görüşmeler ile yurt kapasitesinin artırılması için girişimlerde bulunarak, hayata geçirilmesini sağladı. Yurtlar hem inşaa edilirken sürekli takipçisi oldu. Bugün Isparta'da yurt sorunu yaşanmamasının en önemli mimarı Süreyya Sadi Bilgiç oldu.

13 DEVLET YURDU 18 BİN 145 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ

Türkiye genelinde öğrencilerin barınma sıkıntıları yaşaması gündemden düşmezken kentimizde ise durum tam tersi. Isparta’da 18 binin üzerinde kapasitesi bulunan KYK yurtlarında yüzde 90ların üzerinde doluluk oranı yaşanıyor. Isparta’yı tercih eden öğrencilerin barınma sıkıntısı yaşaması söz konusu bile olmadı.

Bu yıl 1000 kişilik yurt yapımı tamamlanırken, 2018 yılında toplam 4 bin kapasitelik Murat Hüdavendigar Yurdu ve Isparta Yurdunun yapımı tamamlandı. 2017 yılında tamamlanan Mihri Hatun Öğrenci Yurdu ve Bediüzzaman Said Nursi Yurdu da toplam 4.500 kapasite ile öğrencilere sunuldu.

Isparta’da bulunan 18 bin 145 öğrenci kapasiteli 13 yurt öğrencilerin barınma ihtiyacını eksiksiz karşılıyor. Pandemi sürecinde barınma, yeme içme ve sağlığa kadar her detay titizlikle uygulanıyor.

DİĞER HABERLER