ISPARTA’YI BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE

ISPARTA’YI BEKLEYEN BÜYÜK TEHLİKE

19 Aralık 2016 Pazartesi 15:27

ÇIKIŞ YOLU: YATIRIM VE İHRACAT:

Isparta’nın Düşük Seviye Gelir Grubu tehlikesinden kurtulması için Özel Teşvik ve İhracatı destekleyen ekonomi politikalarına ihtiyaç var. Isparta’yı bekleyen büyük tehlike:

ORTA GELİR TUZAĞI VE KORKULAN UÇURUMA ADIM ADIM DÜŞÜYORUZ:

Isparta, ''Orta Gelir Tuzağı''nın pençesinden kurtulamıyor.Kişi Başına Düşen Gayrisafi Millî Hâsıla (GSMH) 10 Bin Dolar bandına takılıp kalma tehlikesi var. Dünya’nın en büyük kentleri dahi bu riske karşı özel teşvik veriyor, üretimi; istihdamı destekliyor. UÇURUMUN KIYISI Ekonomi ve Dış Politika Araştırmalar Merkezi ve TÜRKONFED’in bilimsel raporu, Isparta,Antalya, Burdur, Afyon ve Denizli’nin Orta Gelir Tuzağı Riski taşıdığını ortaya çıkardı. Isparta Orta Gelir Tuzağı’na düştüğü an Orta Anadolu’yu Güney’e bağlayan Stratejik Kent özelliğini kaybeder.

Sadece ''İLERİ KASABA'' olarak kalır.

İHRACAT ŞART

Bilim yol gösteriyor: » Üretim artırılmalı ve istihdam yapılmalı. »Yükte hafif, pahada ağır; katma değeri yüksek imalat çağı başlamalı. » Orta Gelir Tuzağı’ndan kurtulmak için daha çok ihracat gerçekleştirilmeli. » Kümelenme yoluna gidilmeli. Orta Gelir Tuzağı’na karşı tedbir amaçlı Özel Teşvik Uygulamaları hayata geçirilmeli. AR- GE’ye önem verilmeli.

DİĞER HABERLER