ÖĞRENCİLERE MESLEKİ ÖNERİLERDE BULUNDULAR

Öğrencilere mesleki önerilerde bulundular

16 Mayıs 2024 Perşembe 10:33

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet KORKMAZ tarafından verilen Serbest Ormancılık Uygulamaları dersi kapsamında “Kariyer Yolculuğu Başlıyor: Serbest Ormancılık Büro ve Şirketlerinin Kuruluş ve Yönetimi” konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşiye Ünse Mühendislik ve Ladin Mühendislik şirketlerinin sahiplerinden Orman Mühendisi Emre KIRIMLIOĞLU ve Orman Mühendisi Siraç GÜNEŞ konuşmacı olarak katıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasında Prof. Dr. Mehmet KORKMAZ, 2010 yılından itibaren güncel gelişmeler ışığında Serbest Ormancılık Uygulamaları dersinin orman mühendisliği müfredatında yer almasını sağlayarak öğrencilerimizin özel sektördeki kariyer fırsatları konusunda farkındalıklarının artırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Fakülte dekanı Prof. Dr. Hasan ALKAN konuşmasında, öğrencilerin kariyer planlarına katkı yapmak üzere bu etkinlikleri çok önemsediklerini belirterek konuşmacılara katılımları için teşekkür etti.

Söyleşi kapsamında Emre KIRIMLIOĞLU ve Siraç GÜNEŞ, orman mühendisliği eğitimlerinden itibaren geldikleri aşamaya kadarki süreçleri örneklerle açıkladılar. Serbest ormancılık büro ve şirketlerinin kuruluşu ve yönetiminde karşılaşılan darboğazlar ve risklere de değinen konuşmacılar, bu olumsuzlar ile başa çıkma konusunda öneriler de getirdiler. Başarıya ulaşmak için kariyer planlarının doğru ve tutarlı bir şekilde yapılmasının ve hedefe ulaşmak için çok çalışmak gerektiğinin altını çizdiler. Öğrencilerimize küçük hediyeler de takdim eden KIRIMLIOĞLU ve GÜNEŞ, kariyer yolculuğunda başarı dileklerini ilettiler.

Programın sonunda Prof. Dr. Mehmet KORKMAZ tarafından söyleşiye katılımlarından dolayı Emre KIRIMLIOĞLU ve Siraç GÜNEŞ’e teşekkür belgeleri takdim edildi.

 

DİĞER HABERLER