ISPARTA'DA 5 YILDIR MÜLTECİ OLARAK YAŞIYORLAR

Ülkesi İran’da rejim baskısının da etkisiyle hristiyanlığı seçen Macit Huseyni Gurabi ve ailesi can güvenlikleri olmadığı için 5 yıl önce Türkiye’ye sığındı. Isparta’da mülteci konumunda yaşayan ailenin tek isteği Birleşmiş Milletlerden kendilerine daimi kalacakları bir ülke bulması

18 Ağustos 2015 Salı 10:02

İran’da Müslüman bir ailede dünyaya gelen ülkesinde oto kaportacılığı yapan 39 yaşındaki Macit Huseyni Gurabi eşi Mahsume Huseyni ilebirlikte ülkesindeki rejim baskısının da etkisiyle 5 yıl önce hristiyanlığ ıseçti. Ancak ailenin din değiştirmesiyle birlikte, hayat onlar için yaşanmaz hale geldi. Baskı altında olmaları ve can güvenliği bulunmayan Huseyni ailesi bir gecede Türkiye’ye sığındı.

5 yıldır Isparta’da mülteci konumunda yaşamlarını sürdüren alenin bir tek isteği var. Birleşmiş Milletler’den daimi olarak kalabilecekleri sürekli ikamet edebilecekleri bir ülke göstermeleri. Aile, İran’a iade edilmeleri durumunda yaşamalarının mümkün olmadığı görüşünde.

5 YILDIR MÜLTECİ OLARAK YAŞIYOR

Ülkesinde çok sıkıntılar yaşadığını, kötü olaylarla karşılaştığını ve baskılar gördüğünü belirten Macit Husyeni, “Yaşadığım bu sıkıntılardan sonra bir arkadaşım beni hristiyanlıkla tanıştırdı bu dine çağırdı. Kilisede vaaz veren rahiplerle tanıştım. Onların vaazlarıyla kendimi İsa’ya verdim ve tüm yaşamım değişti. Hristiyanlığa gönül verdikten sonra ben ve ailemin can güvenliği tehlikeye girince ailemi aldım ve 24 saat içinde Türkiye’ye kaçtım. 5 yıldır Isparta’da yaşıyorum. BM’ye gittim. Talebi miilettim ama bana bir yanıt vermediler” dedi.

İRAN’A DÖNERSEM BENİ İDAM EDERLER

Kendisinin İran’a gitmesi durumunda doğrudan idamedileceğini belirten Huseyni, “ İran’a dönsem ailemi idam ederler. BM ‘denricam benim sesim kulak vermeleri. 5 yıldır bıktım. Lütfen benimle ilgilenin”diye konuştu.

TÜRKİYE’YE MİNNETTARIM

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne minnettar olduğunu belirten Husyeni, “Allah’a şükür bana yer verdiler. Komşularımdan memnunum. Ama benim isteğim daimi kalacağım vatandaşlık hakkı tanınabilecek bir ülkeye yerleştirilmek” açıklamasında bulundu.

DİĞER HABERLER